Zaterdag 3 juni start-event Wildeman Gezond met fit-test en meer

Nieuws
Een gezondere Wildemanbuurt is het doel van Wildeman Gezond.
Een gezondere Wildemanbuurt is het doel van Wildeman Gezond. (Foto: Brandeisfotografie)

OSDORP - Wildemanbuurtbewoners in Osdorp zijn zaterdag 3 juni welkom tijdens de aftrap van ‘Wildeman Gezond’. Tijdens het sportieve evenement op het plein voor Station Wildeman, achter de Osdorper Ban, gaan bewoners en professionals samen aan de slag met belangrijke gezondheidsthema’s als een goede nachtrust, stressloos leven, gezond (en lekker) eten en voldoende beweging. Buurtsportcoach Fiona van Diepen vertelt.

Wat een grappig logo

Fiona: “Ja, hè. Een letter W, als poppetje dat gezonde dingen doet: touwtje springen, opdrukken, een appel eten. De W van Wildeman, dat snap je.”

Dat snap ik. Maar waarom in de Wildemanbuurt?

“Er spelen in die buurt belangrijke thema’s die van invloed zijn op de gezondheid van bewoners. Armoede, slechte behuizing, werkeloosheid, noem maar op. Een gezonde leefstijl heeft dan niet altijd prioriteit. Daar willen we bij helpen.”

Wie zijn jullie?

“Wildeman Gezond is een beweging van Combiwel Buurtwerk, studenten van VoorUit, Sciandri sportbuurtwerk en Team Sportservice Amsterdam, waar ik als regisseur gezonde leefstijl werk. Niet dat we bewoners gaan vertellen wat ze moeten doen, hoor. We willen juist van bewoners horen waar ze behoefte aan hebben en welke ideeën zij zelf hebben om nieuwe ‘gezonde’ activiteiten te starten. We hebben al veel mensen gesproken tijdens onze straatacties. Zaterdag 3 juni hopen we tijdens de officiële start van Wildeman Gezond nog meer te horen. En samen een leuke, gezonde, sportieve middag te hebben!”

Wat is er die dag allemaal te doen?

“Veel. Voor jong en ouder. Kinderen kunnen zich lekker uitleven op het springkussen, er is een pannaveld, een gezondheidsmarkt vol kraampjes met gezond en lekker eten, met verse smoothies en met informatie over fit en gezond blijven. En er zijn dialoogtafels om mee te praten over oplossingen en het opzetten van initiatieven voor je buurt. Mijn collega’s en ik kunnen advies geven en meehelpen bij het realiseren ervan. En, echt een aanrader, er is een fit-test voor 55-plussers. Je BMI, bloeddruk en knijpkracht worden dan gemeten, waarna aan de hand van de resultaten een adviesgesprek volgt. Als bewoners dat willen kunnen wij helpen bij het fitter worden.”

Want jullie zijn de professionals

“Maar we doen het echt samen. Dat is ook ons motto: professionals en buurtbewoners werken samen aan een gezonde en vitale buurt.”

En wat als je niks leuk vindt op sportgebied?

“Je hoeft ook niet enorm te sporten. Het gaat om bewegen. En echt iedereen vindt wel iets dat je aanspreekt. Waar wij bij willen helpen is dat mensen elkaar hierin vinden. Samen iets doen is altijd gezelliger. We hopen zaterdag mooie ideeën voor nieuwe activiteiten te horen!”

Wildeman Gezond Event

Kom zaterdag 3 juni tussen 12 en 15 uur naar het plein voor Station Wildeman aan Veldzicht 45. Meepraten over gezondheidsactiviteiten aan de dialoogtafels? Meld je aan via info@wildemangezond.nl. Zie ook: www.wildemangezond.nl

Wildeman Gezond maakt deel uit van de WeShare Coalitie Nieuw-West.