Kinderen in beweging dankzij buurtbudget

Nieuws
Kinderen Nieuw-Sloten in beweging dankzij buurtbudget.
Kinderen Nieuw-Sloten in beweging dankzij buurtbudget. (Foto: aangeleverd)

NIEUW-WEST - Dankzij steun van de gemeente Amsterdam en Sportclub Match hebben 600 leerlingen van de basisscholen in Nieuw-Sloten in de afgelopen weken kennis gemaakt met squash tijdens de gymlessen en naschoolse lessen. De kennismakingslessen werden afgesloten met een scholen squash middag. Kinderen van groep 5 tot en met groep 8 hebben in aparte poules wedstrijden tegen elkaar gespeeld. Het enthousiasme spatte er vanaf bij de kinderen en toeschouwers.

Aan het einde van een gezellige middag vol sportiviteit en plezier mochten Flint van de Pol (Zevensprong), Kenley Wiguna (Mijlpaal) en Arthur Metselaar (Vlaamse Reus) de beker voor hun school in ontvangst nemen omdat zij de meeste punten hadden. Alle deelnemers kregen een diploma en medaille als aandenken aan hun deelname aan het toernooi. Al met al was scholensquash 2023 een groot succes. Het heeft kinderen zeker gestimuleerd om meer te bewegen want na afloop zijn veel kinderen lid geworden bij Squash Vereniging Amsterdam (SVA).

Meedoen

Heb je ook zin om een keer te komen kijken of meedoen? Dat kan! De eerste drie proeflessen zijn gratis. SVA is een kleine, gemoedelijke jeugdvereniging. Er wordt gespeeld in Sportclub Match in Nieuw-Sloten (bij het Belgiëplein).

Wil je meer weten? Ga dan naar www.squashverenigingamsterdam.nl.