Informatiebijeenkomst permanente afsluiting Sloterweg

Nieuws
Sloterweg.
Sloterweg. (Foto: Rodi Media Archief)

NIEUW-WEST - De Sloterweg-West is vanaf 1 juli ter hoogte van Ditlaar in beide richtingen permanent afgesloten voor auto’s en motoren. De gemeente houdt hierover op 13 en 14 juni een inloopbijeenkomst in buurtcentrum De Serre aan de Pieter Calandlaan 258-A. Op beide dagen kan iedereen tussen 16.00 uur en 20.00 uur vragen stellen aan het projectteam. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Veiligheid verbeteren

De afsluiting wordt ingevoerd om het aantal auto’s op de weg te verminderen en de veiligheid voor fietsers te verbeteren. De weg is een belangrijke Amsterdamse fietsroute. Auto’s en motoren moeten vanaf 1 juli over de Plesmanlaan, Johan Huizingalaan en de Anderlechtlaan rijden. Alle adressen op de Sloterweg zijn dan alleen bereikbaar vanaf de Anderlechtlaan. Eind 2023 geldt naar verwachting ook een doorrijverbod op de Sloterweg-Oost en op de Laan van Vlaanderen bij de twee kruispunten met de Plesmanlaan.

Ontheffing

Bewoners en ondernemers uit Sloten en Nieuw-Sloten kunnen later dit jaar een gratis ontheffing aanvragen voor het passeren van de afsluitingen. Meer informatie over de afsluiting is te vinden op www.amsterdam.nl/sloterweg.