Zwerftocht met boswachter door stadswildernis De Lange Bretten

Nieuws
De Lange Bretten.
De Lange Bretten. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Amsterdam(-West) zoals je het nog niet kent. Ga op zondag 18 juni van 10.30 uur tot 12.00 uur mee met een wandeltocht met de boswachter van Landschap Noord-Holland.

Direct om de hoek van de westelijke Amsterdamse woonwijken ligt een prachtig struin- en wandelgebied. Dit natuurgebied heet De Lange Bretten en is vrij toegankelijk. Om dit grote natuurgebied wat beter te leren kennen neemt de boswachter je graag mee op een zwerftocht door het bos, de rietvelden en ruigtes van De Lange Bretten. Je gaat van de paden af en gaat de paden volgen van de schotse hooglanders. De boswachter vertelt over het ontstaan van het gebied, de dieren en planten, het natuurbeheer en alles wat je onderweg tegenkomt. Een afwisselend landschap met natuur vol variatie en veel verschillende bewoners. Je komt onderweg vast roofvogels tegen, konijnen en sporen van de vos. Er groeien zelfs orchideeën.

Start

De wandeling start op de kleine parkeerplaats bij het speelterrein aan de Australiëhavenweg. Dit is een zijweg van de Haarlemmerweg (N 200) tussen Amsterdam en Halfweg.

Tip

Tip: Trek goede wandelschoenen aan én met een verrekijker geniet je nog meer.

Reserveren

Graag reserveren. Het is helaas niet mogelijk om ter plekke aan te sluiten.

Vertrekpunt: Parkeerterrein aan de Australiëhavenweg tussen Amsterdam en Halfweg; nabij Speeltuin “De Brettenburg”

Meer informatie

Wil je meer informatie of wil je meteen een plekje reserveren? Ga dan naar www.gaatumee.nl.