Nu te zien bij Cinema De Vlugt

Nieuws
ABBA: The Movie.
ABBA: The Movie. (Foto: aangeleverd)

NIEUW-WEST - Bij Cinema De Vlugt, op steenworp afstand van Plein ’40-’45, Burgemeester de Vlugtlaan 125, draaien de allernieuwste films uit Hollywood, Bollywood en de rest van de wereld. Het gezellige Café De Vlugt is elke dag vanaf 9.00 uur geopend voor een lekkere kop koffie en een croissant of gebakje. De eerste film start rond 12.30 uur en de dag eindigt met een vertoning rond de klok van 21.00 uur. Tijdens de film kunnen bezoekers met een bak popcorn of nacho’s onderuit zakken in de comfortabele stoelen van de gloednieuwe filmzaal. 

 Het hele filmprogramma is te vinden op: www.cinemadevlugt.nl.

 Vorige week hebben het heerlijke weer en de buitenvertoningen van Cinema De Vlugt voor enkele fantastische zomeravonden gezorgd. Zo hebben bezoekers heerlijk kunnen genieten van films met Sophia Loren, pizza en clementino in de rust van de binnentuin. Cinema De Vlugt blijft innoveren en heeft ook deze week weer leuke evenementen in het verschiet. Na de programmering van films uit Bollywood, Turkije, Indonesië en Italië heeft de bios deze keer twee Arabische films toegevoegd aan de filmagenda. 

Dat is nog niet alles, want ook voor ABBA-fans heeft de buurtbios een verrassing in petto!

 Fan Event | op 17 en 19 september | ABBA: The Movie – Fan Event 

Uitsluitend op 17 en 19 september organiseert Cinema De Vlugt het fan event rond ABBA: The Movie. Laat je meeslepen door de tijdloze muziek van de supergroep en herbeleef de hoogtijdagen van disco. Regisseur Lasse Hallström volgde de groep tijdens hun Australische tournee in 1977. 

Zo krijg je een mix van zeldzame backstage momenten, legendarische optredens en nog veel meer extra’s. Daarnaast vertelt de film het verhaal van een country radio-dj die een interview met de band probeert te regelen. Als de deadline nadert, wordt het steeds meer een slapstickachtige mix van blunders en toevalligheden. Een zeldzame blik op de succesvolle band op het hoogtepunt van hun populariteit. 

Egyptische films | Mar3y El Breemo

Marei is een handelaar in watermeloenen die getrouwd is met de impulsieve Gamalat. Zijn grootvader stuurt zijn mannen om hem te ontvoeren en mee te nemen naar het noorden van Egypte, waar Marei ontdekt dat hij de waardige erfgenaam is van een groot fortuin aan diamanten. Om zijn erfenis te verbergen voor zijn hebzuchtige zwagers, besluit Marei de diamanten te verbergen in twee watermeloenen. Wanneer Marei de volgende ochtend wakker wordt, ontdekt hij dat Gamalat zijn twee kostbare watermeloenen heeft verkocht! Zullen de meloenen worden gered?

Egyptische films | Beit El Ruby 

Wanneer een privé-familiegebeurtenis uitlekt op sociale media, besluit Ibrahim Al Ruby om met zijn vrouw en kinderen in een dorp te gaan wonen, ver van de mensen en de druk van het moderne leven.


Beit El Ruby. (Foto: aangeleverd)

 Pop-up filmzaal

De deuren van de theaterzaal zijn geopend voor nóg meer filmbeleving in Nieuw-West. Vanaf nu kunnen de bezoekers van Cinema De Vlugt genieten van nóg meer films. In een ultieme cosy setting kunnen bezoekers loungen op één van de kussens of ligstoeltjes. Natuurlijk zijn het beeld en geluid van optimale kwaliteit. Zo kan iedereen gezellig en comfortabel genieten van de beste films. Om het nog leuker te maken kosten de kaartjes voor de pop-up zaal maar 8 euro 50. Als een film wordt vertoond in de theaterzaal, dan wordt dat op de website aangegeven.

pop-up filmzaal | L’ Ultima Notte di Amore

Een misdaadthriller van Andrea Di Stefano (The Informer), met de Italiaanse steracteur Pierfrancesco Favino in de hoofdrol. Franco Amore (Pierfrancesco Favino) is druk bezig met zijn afscheidsspeech. Na 35 jaar bij de Milanese politie draait hij vanavond zijn laatste dienst. In zijn lange carrière bleef hij altijd uit de problemen, zegt hij. Nu alleen die laatste nacht nog.

pop-up filmzaal | Superkat Maurice

Maurice is een straatwijze kat die samen met Mees, Zonnebrand en Gevaarlijke Bonen een perfecte ‘business’ heeft opgezet om heel veel geld te verdienen aan goedgelovige stedelingen. Alles gaat goed tot ze in het plaatsje Bad Blintz komen, waar helemaal geen ratten zijn! Ze ontmoeten geobsedeerde meisje Olivia die hun hulp inroept om het mysterie op te lossen….


L’ Notte di Amore, (Foto: Loris T. Zambelli)