Beschieting voertuigen in Nieuw-West; politie zoekt getuigen

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Politie.nl)

AMSTERDAM-NIEUW-WEST - In de omgeving van de Jacob Paffstraat heeft afgelopen woensdagochtend een schietincident plaatsgevonden. Er is niemand gewond geraakt. Er is wel iemand aangehouden. 

Rond 3.45 uur kreeg de politie de melding dat in de Jacob Paffstraat schoten waren gehoord en kort daarna twee personen zouden zijn weggerend. Toen de gealarmeerde politieagenten in de richting van de betreffende straat reden, zagen zij op de Ladogameerhof twee mannen lopen die aan het opgegeven signalement voldeden. 

Achtervolging

Op het moment dat het tweetal de politie zag, gingen zij er rennend vandoor. Uiteindelijk wisten de agenten één van de mannen na een korte achtervolging te voet, aan te houden. 

Het gaat om een 23-jarige man uit Amstelveen. De tweede verdachte is nog niet aangehouden en ziet er als volgt uit; licht getinte huidskleur, ongeveer 1,85 meter lang en droeg een wit/crèmekleurige hoodie. Onderzoek in de omgeving van de Jacob Paffstraat heeft uitgewezen dat op twee geparkeerde voertuigen aan de Balgerskamp is geschoten. Er zijn hier in de buurt ook hulzen aangetroffen.

Getuigen en beelden gezocht

De recherche heeft deze zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Wie iets heeft gezien of gehoord dat hiermee te maken kan hebben of andere informatie heeft die belangrijk kan zijn voor het onderzoek, worddt gevraagd contact met de politie op te nemen via 0900-8844. Vermeld hierbij onderstaand registratienummer: 2023208038.  Anoniem kan ook via: 0800-7000. Ook camerabeelden kunnen een belangrijke rol spelen bij het onderzoek. Relevant beeldmateriaal is ook zeer welkom via deze link.