Fietsen buiten Centraal Station worden verwijderd

Nieuws
Extra handhaving op fout geparkeerde fietsen bij hete Centraal Station.
Extra handhaving op fout geparkeerde fietsen bij hete Centraal Station. (Foto: Pixabay)

AMSTERDAM - Rondom het Centraal Station is veel overlast van geparkeerde fietsen. Er zijn vier fietsenstallingen, waaronder twee gloednieuwe, namelijk de IJboulevard- en de Stationspleinstalling. Daar kunnen fietsen droog en veilig geparkeerd. Volgende week, van maandag 18 tot en met vrijdag 22 september, worden alle fietsen op het Stationseiland die buiten de stallingen staan verwijderd.

Om alle fietsen bij het Centraal Station een plek te geven, zijn er sinds een half jaar twee nieuwe, grote ondergrondse stallingen. Deze komen bij de twee bestaande stallingen IJzijde-West en Stationsplein Oost. Fietsers moeten hun fiets in één van de vier stallingen parkeren. Elke eerste 24 uur parkeren is gratis. Daarna kost stallen 1 euro 35 per 24 uur.

Verkeerd geparkeerd

Er staan nog steeds honderden fietsen in de openbare ruimte geparkeerd. Daardoor is er minder ruimte voor onder andere voetgangers en hulpdiensten. Vooral de buurten rondom Stationseiland hebben er last van.

Handhaven

De gebruikers hebben nu een half jaar kunnen wennen. In de week van 18 september wordt er dus extra gehandhaafd en  worden  alle fietsen op het Stationseiland die buiten de stallingen staan verwijderd. 

Op Centraal Station zijn simpelweg te veel fietsen. Daarom zijn er ook twee grote stallingen onder water gebouwd. Als er één fiets in de openbare ruimte staat, dan trekt dat meer fietsen aan. Dus daarom moeten alle fietsen in de stalling staan.