Sandra Doevendans: ‘Succesvol ondernemen en sociale vooruitgang boeken’’

Nieuws
Sandra Doevedans.
Sandra Doevedans. (Foto: Tom Feenstra/Fotomatic)

AMSTERDAM-NIEUW-WEST - “De economie wordt gezien als de drijvende motor van onze samenleving. Een gezonde economie zorgt werkgelegenheid, voor brood op de plank, voor ontmoeting en verbinding. Nieuw-West kent veel verschillende soorten ondernemers. Van kleine ondernemers die voorzien in de lokale behoeften van de bewoners tot grote multinationals. Daarnaast zijn er veel zzp’ers, bijvoorbeeld in de bouw, pakketdiensten en in de zorg. Ons stadsdeel is vruchtbare grond voor iedereen die een ondernemersgeest heeft.”

“Het actieve ondernemerschap is ook zichtbaar in het vrijwilligerswerk dat mensen voor elkaar doen. Ondernemerschap zonder facturen dus! Zij doen dit vanuit hun bevlogenheid en intrinsieke motivatie om iemand anders te helpen. Ook heb ik vele ondernemers gesproken die hun hart zo aan Nieuw-West hebben verknocht, dat ze naast hun zaak draaiende houden, zich ook inzetten voor de bewoners van dit stadsdeel. Op allerlei manieren.”

“Dankzij deze actieve bewoners en ondernemers hebben we in Nieuw-West goud in handen. Ik wil dat hier nog veel meer van gebeurt. Het programma ‘Boost your business’, voor startende ondernemers in Nieuw-West, is hier een voorbeeld van. Een samenwerking van het stadsdeel met de Rabobank en B. Amsterdam.”

“Tijdens de zomer zijn de deelnemers hun ondernemersplannen verder gaan uitwerken en kregen ze workshops over ondernemen en een netwerk aangeboden, zodat zij zichzelf en hun bedrijf verder kunnen ontwikkelen. Zo een netwerk gun ik alle ondernemers van Nieuw-West. Zodat zij succesvolle ondernemers en werkgevers in Nieuw-West kunnen worden. Dit is wat ik bedoel met ‘Mensen maken Nieuw-West’, als bestuurder probeer ik mensen en partijen samen te brengen, want alleen samen kun je elkaar inspireren en nog meer bereiken. Daarom zetten we ook vol in op het ondersteunen en faciliteren van ondernemers om elkaar te vinden, verbinden en daarmee zichzelf en de buurt te versterken! Ik hou ervan om daad bij het woord te voegen dus sluiten wij de eerste ‘Boost Your Business’ af met ons eerste echte ondernemersdiner van Nieuw-West. Deze is 7 oktober, met lekker eten uit Nieuw-West. De bijeenkomst wordt door niemand minder dan onze eigen Nieuw-Wester en gerenommeerd acteur en stand-up comedian Howard Komproe gepresenteerd. Dus ben je ondernemer in Nieuw-West, meld je vooral aan!”

Aanmelden ondernemersdiner van 7 oktober: https://grotespelers.nl/boost-your-business.

Sandra Doevendans, dagelijks bestuurslid stadsdeel Nieuw-West.