Betaald parkeren in Sloterdijk uitgebreid

Nieuws
In Sloterdijk wordt het op veel meer plekken betaald parkeren.
In Sloterdijk wordt het op veel meer plekken betaald parkeren. (Foto: Pixabay)

AMSTERDAM - Het wordt steeds drukker in stadsdeel Noord. In verschillende buurten moeten bewoners vaak lang zoeken naar een vrije parkeerplek. In Noord wordt het betaald parkeren in 2025 uitgebreid naar heel stadsdeel Noord binnen de ring. Maar ook in Sloterdijk wordt op meer plekken betaald parkeren ingevoerd.

Betaald parkeren uitgebreid

Als betaald parkeren alleen wordt ingevoerd in de buurten waar nu veel parkeerdrukte is, gaan mensen in de andere buurten parkeren. Dan ontstaat daar weer parkeerdrukte en overlast. Vandaar dat betaald parkeren in heel Noord binnen de ring wordt ingevoerd en daarnaast op de Durgendammerdijk (tot aan de bebouwde kom van Durgerdam) en de parkeerplaatsen bij de sportvelden die ten noorden van de A10 liggen. 

Vanaf 2025 dus ook betaald parkeren in Sloterdijk Poort, Sloterdijk De Heining en Bretten Oost (sportpark Spieringhorn). Wie z’n mening wil geven kan dat tot en met 26 november doen via: amsterdam.nl/inspraak. In dit gebied zitten vooral bedrijven.

Vanaf 2024 wordt in (bijna) heel Nieuw-West en Zuidoost betaald parkeren ingevoerd. Bewoners konden hier al eerder hun mening over geven. Er zijn 6.350 reacties geweest en de plannen zijn op een aantal punten aangepast.