Wmo-adviesraad zoekt leden uit Nieuw-West

Nieuws
Het moet voor iedereen mogelijk worden gemaakt om aan het maatschappelijk leven deel te nemen.
Het moet voor iedereen mogelijk worden gemaakt om aan het maatschappelijk leven deel te nemen. (Foto: Pixabay)

NIEUW-WEST - De Wmo-adviesraad Amsterdam zoekt leden uit Nieuw-West om mee te denken over het beleid van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Die wet moet ervoor zorgen dat iedereen mee kan doen aan het maatschappelijk leven, met speciale aandacht en ondersteuning voor de kwetsbaren in de samenleving.

De Wmo-adviesraad is onafhankelijk en geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de gemeente over taken die onder de wet vallen. Het gaat dan bijvoorbeeld om adviezen over de toegankelijkheid in de stad, het verkrijgen van hulpmiddelen zoals een rolstoel of traplift, hulp in de huishouding of mantelzorgondersteuning.

Nieuw-West niet vertegenwoordigd

De Wmo-adviesraad bestaat uit maximaal vijftien leden uit de hele stad. Nieuw-West is op dit moment nog niet vertegenwoordigd, terwijl de raad een afspiegeling van Amsterdam wil zijn. Leden zijn gemiddeld één dag per week met werkzaamheden voor de raad bezig. Daar staat de maximale vrijwilligersvergoeding van 420 euro per kwartaal tegenover.

Aanmelden

Wie wil helpen om de betrokkenheid van bewoners bij het beleid te vergroten en zo bij te dragen aan een betere zorg, kan solliciteren via het formulier op: www.wmo-adviesraadamsterdam.nl.