Esther Ouwehand bezoekt vandaag de Lutkemeerpolder

Nieuws
Esther Ouwehand komt vandaag een kijkje nemen in de Lutkemeerpolder.
Esther Ouwehand komt vandaag een kijkje nemen in de Lutkemeerpolder. (Foto: aangeleverd)

NIEUW-WEST - Esther Ouwehand, fractieleider van de Partij voor de Dieren, bezoekt vandaag, zondag 19 november, de Lutkemeerpolder van 13.30 tot 14.30 uur.

Er wordt een korte wandeling door de polder gemaakt; een Lutkemeerommetje. Esther Ouwehand vestigt de aandacht op de dreigende plannen van de gemeente Amsterdam om 45 hectare aan distributiehallen te bouwen op deze laatste zestig hectare vruchtbare zeekleigrond van Amsterdam. Deze plannen leiden naar verwachting tot verhoogde hittestress, meer fijnstof en en flinke toename van verkeersoverlast in Nieuw-West.

Vogelbroedgebied

Bovendien is de Lutkemeerpolder momenteel ook een belangrijk vogelbroedgebied volgens de Vogelatlas van Amsterdam, en zijn er rugstreeppadden gevonden in het gebied.

Daarnaast onthult Esther Ouwehand een bord en gaat zij in gesprek met omwonenden over de mogelijke impact van deze ontwikkelingen.

Het bezoek vindt plaats op de ecologische boerderij de Boterbloem., Lutkemeerweg 262-B, 1067 TH Amsterdam. Meer informatie via: https://voedselparkamsterdam.nl/contact/

Deze middag wordt ook om 15.00 uur de film ‘MEER’ vertoond in De Sering, Rhoneweg 6, vlak bij Station Sloterdijk. De veelbesproken documentaire over de strijd van bewoners en ondernemers om de Lutkemeerpolder, de laatste landbouwgronden van Amsterdam. De toegang is gratis.