Bewoners mogen wensen uiten voor nieuwe bieb Slotermeer

Nieuws
Hoe moet de nieuwe OBA Slotermeer eruit komen te zien.
Hoe moet de nieuwe OBA Slotermeer eruit komen te zien. (Foto: Aangeleverd)

NIEUW-WEST - De Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) vestiging Slotermeer staat aan de vooravond van een verbouwing in 2024. Om deze transformatie zo goed mogelijk af te stemmen op de behoeften en wensen van de buurt, nodigt de OBA alle buurtbewoners uit om deel te nemen aan twee speciale informatie-ophaalsessies.

Donderdag 30 november worden ouderen en senioren uitgenodigd voor een gezellige bijeenkomst van 14.00 tot 16.00 uur. Tijdens deze sessie worden waardevolle inzichten gedeeld die de toekomstige bibliotheekervaring vormgeven.

Met lekker pizza

Woensdag 6 december is het de beurt aan andere buurtbewoners tussen de 18 en 65 jaar van 18.00 tot 20.00 uur. Deze avondsessie, compleet met lekkere pizza, is er om ideeën te delen die de bibliotheek nauwer laten aansluiten bij de diverse behoeften van de buurt.

Taal mag geen barrière vormen; deelnemers hoeven niet vloeiend Nederlands te spreken. Er is altijd onderlinge vertaling om ervoor te zorgen dat elke stem gehoord wordt.

Ophaalsessies

Door deel te nemen aan deze ophaalsessies hebben inwoners de kans om direct invloed uit te oefenen op de toekomst van de lokale bibliotheek. Daarna wordt er samen voor gezorgd dat de vernieuwde OBA Slotermeer een plek wordt die echt weerspiegelt wat de buurt belangrijk vindt.

Voor meer informatie en/of aanmelden: Sophie Throsby, s.throsby@oba.nl of Naomi Poelsma, n.poelsma@oba.nl.