Amsterdammers kunnen korting krijgen op de zorgverzekering

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

AMSTERDAM - Amsterdammers met een laag inkomen en weinig vermogen kunnen meedoen met de collectieve zorgverzekering van de gemeente Amsterdam bij Zilveren Kruis. Dat kan wanneer iemand een uitkering ontvangt, of (parttime) werkt en weinig verdient.

De gemeente betaalt mee aan de zorgverzekering zodat deze doelgroep gratis de goedkoopste aanvullende verzekering krijgt of korting op de andere aanvullende verzekeringen die meer zorgkosten vergoeden. De aanvullende verzekeringen vergoeden veel van de zorgkosten die niet in de basisverzekering zitten. Bijvoorbeeld de wettelijke eigen bijdragen. Denk aan kraamzorg, de tandarts, een beugel voor een kind en fysiotherapie.

Vergelijk de zorgverzekering

Op amsterdam.nl/zorgverzekering kan de huidige verzekering worden vergeleken met de collectieve zorgverzekering van de gemeente. Het maandelijkse bedrag is zichtbaar en ook welke kosten per aanvullende verzekering vergoed worden. 

Op amsterdam.nl/zorgverzekering zijn de premies, voorwaarden en het aanvraagformulier te vinden.

Vragen

Vragen kunnen tot en met vrijdag 29 december gesteld via tel. 020 252 6061, van maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 17.00 uur.

Of ga langs bij een Buurtteam. Kijk voor een locatie in de buurt op buurtteamamsterdam.nl.

Overstappen naar een andere zorgverzekering kan tot en met 31 december.