Ricardo van Rhijn trapt nieuw naschools aanbod op Slotermeerschool af

Nieuws
Hoog bezoek (geheel links) tijdens officiële opening naschools aanbod.
Hoog bezoek (geheel links) tijdens officiële opening naschools aanbod. (Foto: Michelle Smith )

NIEUW-WEST - Een mooie samenwerking is dit schooljaar van start gegaan: die tussen de Slotermeerschool en de Ricardo van Rhijn Foundation. Deze naar voetballer Van Rhijn genoemde organisatie moedigt kinderen aan voldoende te bewegen en goed hun schoolwerk te doen. Vorige week maandag was de aftrap. Mét de bekende oud-profvoetballer erbij!

Ze wilden allemaal een handtekening van oud-Ajacied Ricardo van Rhijn. En die kregen ze. Wijze woorden ook. Over het belang van sporten, maar ook van toewijding aan je schoolwerk. De bekende voetballer was op de Slotermeerschool om deze allereerste dag de sportactiviteiten te begeleiden en een kijkje te nemen bij de huiswerkbegeleiding.

Speelplezier

Sinds dit schooljaar is het programma van de Ricardo van Rhijn Foundation van start gegaan op de Slotermeerschool aan de Burgemeester Fockstraat. Allereerst werd de zogenoemde pleinwacht tijdens de pauzes overgenomen. Bij deze aanpak vergroten buitenspellen en andere activiteiten niet alleen het speelplezier, maar bevorderen ze ook het samen spelen. En dat resulteert weer in minder ruzies en meer harmonie op het schoolplein. Vorige week gingen dan ook de Naschoolse Activiteiten, een gevarieerd aanbod van gratis activiteiten voor de kinderen, van start. Het aanbod bestaat uit huiswerkbegeleiding, sport, theater, dans, techniek, schilderen, schooltuinen en meer.

Sportief

Een mooie kans voor de leerlingen om na schooltijd extra ondersteuning te krijgen en zich te ontwikkelen op sportief en cultureel vlak!