Wat te doen in Nieuw-West deze week

Nieuws
Workshop straatfotografie bij café Podium.
Workshop straatfotografie bij café Podium. (Foto: Pixabay)

NIEUW-WEST - Wat is er aankomende week te doen in Nieuw-West? Hieronder een overzicht.

Speelgoedruilmarkt

Kom gratis speelgoed uitzoeken in de Stadskas op de Jan Tooropstraat 8. Iedereen is welkom! Als je speelgoed over hebt (schoon, compleet en voor kinderen van 2 jaar en ouder), breng het mee en maak daarmee een ander blij. Goed voor het milieu en je portemonnee! U bent welkom op woensdag 22 november (10.30-14.00 uur), vrijdag 24 november (10.00-14.00 uur) en zaterdag 25 november (10-12 uur). Speelgoed inbrengen is niet verplicht en wat overblijft, gaat naar het goede doel.

Tijdreizen

Op donderdag 23 november kunnen jonge bewoners van 14.30 tot 16.30 uur samen met kunstenaar Remco Mooijekind op avontuur. Deelnemers gaan dan samen nadenken over hoe het Lambertus Zijlplein er in 2040 uit zou kunnen zien. Kom samen de puzzelstukjes van de toekomst van het Geuzenveldse plein tekenen! Het wordt een avontuur vol kleur en plezier, en met lekkers.

60+ markt

Op zaterdag 25 november van 11.00 tot 15.00 uur kunt u van alles te weten komen op de markt over ‘Goed ouder worden in Osdorp’. Bij het Stadsloket aan het Osdorpplein 946 kunt u informatie krijgen over activiteiten en voorzieningen, wonen en zorg in en rond het huis. Er zijn workshops over o.a. valpreventie, vitaal ouder worden, geldvraagstukken op latere leeftijd. Gratis toegang, aanmelden niet nodig. En er is gratis vervoer vanaf verschillende locaties geregeld. Zie hiervoor amsterdam.nl/60plus-osdorp.

Snoeiworkshop

Leer snoeien tijdens een van de workshops bij de Fruittuin van West aan de Tom Schreursweg 48. Op zaterdag 25 november kun je van 10.45 tot 12.45 uur leren over het snoeien van kleinfruit, zoals bessen, bramen en frambozen. Leer eerst, met een bakje koffie of thee, een stukje theorie. Daarna ga je de boomgaard in en leer je het toe passen. Kosten: 20 euro p.p. Aanmelden via wil@fruittuinvanwest.nl. Heb je een snoeischaar? Breng die dan mee. Denk ook aan lekker warme kleren.

Analoog

Altijd al met een analoog camera willen fotograferen in de straten Nieuw-West? Of wil je je ouwe camera onder het stof vandaan halen en het fotograferen weer oppakken? Meld je dan aan voor de analoog straatfotografie workshop op zondag 26 november van 13.30 tot 16.30 uur bij café Podium aan het Abraham Staalmanplein 12 in Slotervaart. Fotografe en bewoonster Jonne op de Weegh vertelt aan de hand van bekende straatfotografen hoe je op een creatieve manier naar je omgeving kan kijken. Daarna ga je direct de theorie op de straat toepassen en in twee uur tijd een rolletje volschieten. Aanmelden en vragen: jonnelucia@hotmail.com.

Ru Paré lezing

Op woensdag 29 november is weer de Ru Paré Lezing over kunst en verzet. Deze jaarlijkse lezing wordt dit keer gegeven door schrijver/beeldend kunstenaar Chaja Polak. Met aanvullend een programma met Jiddische liederen van Mirjam van Dam en een optreden van theatergroep De Vlammende Eend. Presentatie: Christine Otten. Aanvang 19.30 uur (inloop 19.00 uur). Adres: Chris Lebeaustraat 4, Slotervaart. Toegang: gratis. Aanmelden: www.rupare.nl.