Vuurwerkverbod Amsterdam gehandhaafd, vuurwerkshows op diverse plekken

Nieuws
Er komen op verschillende pekken centrale vieringen van het nieuwe jaar.
Er komen op verschillende pekken centrale vieringen van het nieuwe jaar. (Foto: Pixabay)

AMSTERDAM - Ook dit jaar geldt er een afsteekverbod voor vuurwerk in Amsterdam, met als doel minder schade, geweld en overlast voor mens en dier. De gemeente wil hiermee een nieuwe traditie aangaan onder de noemer: ‘Veilige jaarwisseling door te feesten in de stad. Wij zorgen voor vuurwerk!’. Zo komen er op verschillende pekken centrale vieringen van het nieuwe jaar.

Dit jaar komt op het Museumplein wederom ‘Electric Fireworks’: een grootse, magische en eclectische lichtshow met eco-vuurwerk. Daarnaast is er bij Sloterplas een spectaculaire vuurwerkshow voor de vuurwerkliefhebber. Ook in Weesp wordt er een mooie vuurwerkshow georganiseerd door professionals.

Electric Fireworks

Electric Fireworks is de grootste show op Museumplein. Hier staat een installatie met de grootste aftelklok van Nederland. Deze installatie is overdag al een bijzonder verschijnsel, maar ’s avonds wordt het een waar spektakel van lichtelementen, gecombineerd met eco-vuurwerk. Electric Fireworks is opgesplitst in een vroege viering (kindershow) en een echte eindejaarsviering.

De vroege show is voor iedereen die niet op het 00.00 uur-moment aanwezig kan zijn. Dit is een speciale show inclusief eco-vuurwerk. De inloop is om 18.30 uur. Om 18.45 uur begint het voorprogramma. De show zelf duurt van 19.00 tot 19.10 uur.

Museumplein

Bij de echte eindejaarsviering later op de avond is de inloop om 22.00 uur. Vanaf 22.30 uur maken bezoekers op het Museumplein negentig minuten lang samen met de bezoekers op het Museumplein een muzikale tijdreis. De bezoekers worden verbonden door een mix van alle muziektijdperken, genres en stijlen. Diverse live-acts ondersteunen deze tijdreis. Dit alles wordt in goede banen geleid door een voice-over en host die alle aanwezigen naar het spectaculaire hoogtepunt van 00.00 uur brengen. Om 00.30 uur is de show afgelopen.

Het grootste aftelmoment op het Museumplein kunnen thuisblijvers live volgen op alle kanalen van RTL vanaf 23.55 uur en vanaf 22.30 uur op Videoland (de hele show).

Sloterplas: Professionele vuurwerkshow

Aan de Sloterplas wordt door een professionele organisatie spectaculair vuurwerk afgestoken tijdens een tien minuten durende show. Die duurt van 00.00 tot 00.10 uur. Het beste zicht heeft op de show is rond de Sloterplas, ter hoogte van De Meervaart.

In Weesp wordt 2024 spectaculair ingeluid met een professionele vuurwerkshow in de Kom van Weesp (tussen de Herengracht en Achteromstraat) van 00.00 uur tot 00.15 uur.

Deze evenementen zijn vrij toegankelijk, er is een aangepaste dienstregeling openbaar vervoer. Op oudejaarsdag rijdt er, zoals elk jaar, na 20.00 uur geen openbaar vervoer meer.