Nu te zien bij Cinema De Vlugt

Nieuws
Le Ravissement, een spannend, psychologisch drama over eenzaamheid.
Le Ravissement, een spannend, psychologisch drama over eenzaamheid. (Foto: Mact-Productions)

NIEUW-WEST - Bij Cinema De Vlugt, op steenworp afstand van Plein ’40-’45, Burgemeester de Vlugtlaan 125, draaien de allernieuwste films uit Hollywood, Bollywood en de rest van de wereld. Het gezellige Café De Vlugt is elke dag vanaf 12.00 uur geopend voor een lekkere kop koffie en een croissant of gebakje. De eerste film start rond 12.30 uur en de dag eindigt met een vertoning rond de klok van 21.00 uur. Tijdens de film kunnen bezoekers met een bak popcorn of nacho’s onderuit zakken in de comfortabele stoelen van de gloednieuwe filmzaal.

In première: Le Ravissement

Le Ravissement is een spannend, psychologisch drama over eenzaamheid, veranderende relaties en een wanhopig verlangen naar menselijk contact. Het speelfilmdebuut van regisseur Iris Kaltenbäck ging in première op de Semaine de la Critique in Cannes, werd er bekroond met de SACD Award en ontving internationaal lovende kritieken. Op dezelfde dag dat Lydia’s vriend hun jarenlange relatie verbreekt, vertelt haar beste vriendin Salomé dat ze zwanger is. Vanaf dat moment stort een verdoofde Lydia zich volledig op haar werk als vroedvrouw en op de zorg voor haar vriendin. Steeds verder raakt ze verzonken in haar eigen wereld, totdat ze op een avond Milos ontmoet en een one night stand beleeft. Als Lydia hem na een tijdje onverwacht tegenkomt met Salomé’s baby op de arm, vertelt ze hem een leugen met grote consequenties.

Special: Vatikan’in Sifresi (Turks gesproken, geen ondertiteling)

De langverwachte komediefilm, waarin Resat Haciahmetoglu, die voor het eerst als acteur voor de camera staat. In dit spannende en grappige avontuur speelt hij Temel, die samen met zijn vrienden een onmogelijke taak probeert te overwinnen om het meisje te ontmoeten van wie hij houdt.

Special: Sur’da Devan

 Eind jaren negentig zijn Titi, Dodo en Saso drie goede vrienden woonachtig in het centrum van Diyarbakir. Dit verhaal richt zich op het leven van Titi. Titi voert duiven op zijn dak tot ze besluiten de duiven los te laten voor een wedstrijd. Wanneer het weer toeslaat, komen de duiven niet meer terug. Terwijl de drie vrienden hierover erg boos zijn en nadenken wat ze moeten doen, komt er plots een witte duif. Deze duif met een telefoonnummer aan zijn poot opent een nieuw venster in hun leven en vooral in dat van Titi. Dankzij deze duif beleven de heren veel avonturen terwijl het publiek de lokale taal van Diyarbakir leert.

Verder deze week in Cinema De Vlugt: Napoleon | Wish (NL+OV) | Beraber | The Albanian Virgin | Anatomy of a Fall | Moeder Suriname | Rocco & Sjuul | De Grote Sinterklaasfilm | Killers of the Flower Moon

Voor meer info en reserveringen: https://www.cinemadevlugt.nl/