Wat te doen in Nieuw-West deze week

Nieuws
Praten over het thema ‘toekomst’ bij De Ark.
Praten over het thema ‘toekomst’ bij De Ark. (Foto: Brandeisfotografie)

NIEUW-WEST - Wat is er aankomende week te doen in Nieuw-West? Hieronder een overzicht.

Sint en groen

Op zaterdag 2 december is er van 10.00 tot 13.00 uur Open Dag bij Zorgkwekerij Groen. Met een winterplantjesmarkt, waar ook winterse groenten worden verkocht. Kinderen kunnen gratis een wortel voor voor het paard van Sinterklaas versieren. Entree is gratis. Locatie: Osdorperweg 543, Oud Osdorp.

Sint en zing
Zondag 3 december treedt de Osdorpse zanger Dennis Isidora op in buurthuis De Aker aan de Noorderakerweg 2. Kom (gratis) genieten van 14:00 tot 17:30 uur. Meezingen of een dansje doen kan ook. Met… hoog bezoek van Sinterklaas zelf!

Sint en museum
Op Sinterklaasdag, dinsdag 5 december, gaan de energieke senioren van ESAN met een groep van maximaal 25 deelnemers naar het Cobramuseum in Amstelveen. Ga mee met de museumplusbus en meld je snel aan bij Evert van Maanen via 06 103 18 777. Entree is gratis. Er wordt om 9:25 uur verzameld bij de Honingraat aan de Slotermeerlaan 103. Op locatie is er een rondleiding en een lunch! Terug om 16:45 uur.

Interreligieus in gesprek 

Sombere tijden zijn het, zeggen ze. Is de aarde nog leefbaar over dertig jaar? Wanneer leren we ooit in vrede leven? Buurtbewoners met uiteenlopende geloven (christenen, moslims, andersgelovig of niet religieus) praten woensdag 6 december van 20:00 tot 22:00 uur over het thema ‘toekomst’ bij De Ark aan de Van Ollefenstraat 9 in Slotervaart. Bij dit initiatief van Stichting Burgerhart en de Regenbooggemeente wordt gesproken over vertrouwen en hoop en wordt er kort gelezen in de Koran en de Bijbel. Meer informatie bij dominee Nellie van Voornveld via 06 3068 4426.

Mexicaans Kerstfeest

Kom zaterdag 9 december naar Buurthuis België aan Hageland 119 (achter het Belgiëplein). Daar wordt na Sinterklaas alweer Kerst gevierd, in Mexicaanse sferen. Met pinatas, loterij, workshops, eten, muziek, bingo en zang. Welkom van 15 tot 22:30 uur. Entree: 5 euro. Maaltijd: 7 euro. Reserveer snel een plekje via Whatsapp op 06 3893 1009 en ontvang korting!