Stemmen rond de Sloterplas Buurtbewoners vertellen

Nieuws
De verhalen beginnen bij het Van Eesterenmuseum.
De verhalen beginnen bij het Van Eesterenmuseum. (Foto: eigen foto)

NIEUW-WEST - Negen mensen die zich betrokken voelen bij de Sloterplas, omdat ze er wonen, opgroeiden of gebruik van maken, delen hun verhaal in een route die helemaal rond de plas voert. Op zaterdag 16 december om 14.00 uur vindt de presentatie van het project Stemmen rond de Sloterplas plaats.

Sommige verhalen worden live verteld, anderen zijn via een koptelefoon te beluisteren terwijl het publiek vervoerd wordt en ondertussen deelgenoot wordt van wat er op een gewone zaterdag op en rondom het water gebeurt.

Van Eesterenmuseum

Stemmen rond de Sloterplas begint en eindigt bij het Van Eesterenmuseum. Wat houdt de bewoners rond de Sloterplas bezig? Er kan een rondje om de plas worden gemaakt om hun verhalen te horen. Bijvoorbeeld die van de zwemmer die het hele jaar door in de plas duikt. Of de kickbokstrainer die aan de oever zijn lessen verzorgt. De pizzabezorger die steeds van noord naar zuid scheurt. De enthousiaste vuilprikker. De wandelaar, de visser, de hardloper, de supper en de deelnemer aan de fietsles. Alle verhalen zijn het beluisteren waard.

Zandafgraving

Voor veel Amsterdammers, met name hen die in Nieuw-West wonen, is de Sloterplas, samen met de omringende parken, een bijzonder gebied, dat gebruikt wordt om te sporten en te ontspannen. Het is ook een plek waar veel herinneringen liggen, met name van de oudere generatie, die de plas nog zag ontstaan, als zandafgraving voor de wijken eromheen.

Storytelling Centre

Stemmen rond de Sloterplas wordt gemaakt door negen buurtbewoners, die in hun verhalen begeleid werden door Dasha van Amsterdam, Arjen Barel en Jurriaan Bles. 

Stemmen rond de Sloterplas is een productie van Storytelling Centre in samenwerking met het Van Eesteren Museum. 

Stemmen rond de Sloterplas Zaterdag 16 december, 14.00 uur. Start bij het Van Eesteren Museum.