Man uit Zwanenburg aangehouden voor betrokkenheid dood van vrouw in het IJ

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Politie.nl)

AMSTERDAM/ZWANENBURG -  Een 39-jarige man uit Zwanenburg is aangehouden en gisteren, dinsdag 5 december, voorgeleid aan de rechter-commissaris, in verband met dood van een vrouw die afgelopen zaterdag in het IJ is aangetroffen. Drie dagen na het vinden van de vrouw, op zaterdag 2 december, hield de recherche een verdachte aan de in de zaak.

Uit het eerste onderzoek naar de dood van de vrouw, dood bleek al snel dat er hoogstwaarschijnlijk sprake is van een misdrijf. Vorige week woensdag kwam de melding binnen dat er in het IJ naast de afmeersteiger aan de Distelweg mogelijk een lichaam zou drijven. Toegesnelde politieagenten troffen niet veel later inderdaad het stoffelijk overschot van een vrouw aan.

Tatoeages

Wie het slachtoffer in deze zaak was, stond niet direct vast. Donderdag 30 november deelde de politie daarom foto’s van haar tatoeages. Niet lang daarna werd duidelijk dat het om een 33-jarige vrouw uit Amsterdam gaat.

Omdat de verdachte in volledige beperkingen zit, delen de politie het Openbaar Ministerie op dit moment geen verdere informatie over (de verdenkingen tegen) de man.

Getuigen gezocht

De recherche zet alles op alles om te achterhalen wat het slachtoffer precies is overkomen. Ook na de aanhouding gaat het onderzoek in volle gang verder en informatie blijft van harte welkom. Wie in het bezit is van informatie die de recherche mogelijk kan helpen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Het zaaksnummer van het onderzoek: 2023271129.