The Ox in Osdorp opgeleverd

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

NIEUW-WEST - Het appartementencomplex The Ox in Osdorp is opgegleverd. Het nieuwbouwcomplex bestaat uit 168 huurappartementen, waarvan 134 middeldure huurwoningen en 34 in de vrije sector. The Ox is een duurzaam en energiezuinig gebouw. Bijna alle middeldure huurwoningen zijn toegewezen aan voorrangskandidaten.

Bij de toewijzing van de appartementen gaf Vesteda voorrang aan bewoners uit Nieuw-West en aan huurders die een sociale huurwoning achterlieten. Hun woningen kwamen hierdoor weer beschikbaar voor starters en mensen met een lager inkomen. Dit zorgt voor een goede doorstroming op de Amsterdamse woningmarkt.

‘Friends’-appartementen

Daarnaast verleende Vesteda bij de toewijzing van de appartementen voorrang aan mensen met een maatschappelijk beroep, zoals medewerkers in de zorg, het onderwijs, politie en brandweer. Een derde van de nieuwe huurders werkt in een van deze sectoren. Verder konden vrienden en collega’s zich inschrijven voor zogenaamde ‘Friends’-appartementen, waardoor deze singles de woonkosten kunnen delen. Al deze regelingen zorgen ervoor dat bijna alle midden huurwoningen toegewezen zijn aan voorrangskandidaten.

De verhuur van de appartementen startte in november 2023 en is nu afgerond. De eerste bewoners trekken in februari 2024 in hun nieuwe woning.