Informatiebijeenkomst nieuwe Osdorpergracht en bruggen

Nieuws
Het ontwerp van de brug.
Het ontwerp van de brug. (Foto: Gemeente Amsterdam)

NIEUW-WEST - Er wordt dinsdag 13 februari een informatiebijeenkomst gehouden over de Nieuwe Osdorpergracht en de twee bruggen. Op deze avond worden de uitgangspunten en de gemaakte veranderingen van het laatste ontwerp uitgelegd.

De bijeenkomst is van 19.00 tot 20.15 uur in De Wachter, Wolbrandskerkweg 54. 

Informatiebijeenkomst

Het veranderde ontwerp wordt uitgelegd, over hoe de aanleg in 2 fasen gebeurt en er wordt een algemeen overzicht van de planning voor de Nieuwe Osdorpergracht gegeven.

Nieuwe Osdorpergracht

De Nieuwe Osdorpergracht met bijbehorende bruggen start bij de Hoekenesgracht en eindigt dicht bij de Nicolaas Anslijnstraat. De gracht is een deel van het Definitieve Ontwerp openbare ruimte Osdorpplein, dat in 2019 is goedgekeurd door het dagelijks bestuur van stadsdeel Nieuw-West. Na gesprekken met betrokken partijen zijn een paar veranderingen aangebracht, wat heeft geleid tot een nieuw ontwerp. De aanleg van de Nieuwe Osdorpergracht is opgedeeld in tweeën: het westelijke deel van de gracht (fase 1) en het oostelijke deel van de gracht (fase 2).

Vervolg

De vervolgstap is dat de ontwerpen technisch worden uitgewerkt. Daarna wordt het westelijk deel van de gracht aanbesteed en de vergunningen aangevraagd. De verwachting is dat de bouw van de gracht in 2026 start. Het voorontwerp is in november 2023 vastgesteld door het dagelijks bestuur van stadsdeel Nieuw-West.