Wat te doen in Nieuw-West

Nieuws
Waar zit het monster in de Sloterplas?
Waar zit het monster in de Sloterplas? (Foto: Brandeisfotografie)

NIEUW-WEST - Van een monster knutselen tot (leren) bridgen en film kijken. Er is weer van alles te doen komende dagen in Nieuw-West!

Maak je eigen Sloterplas Monster

Op donderdag 22 februari om 13.00 uur kun je bij het Van Eesteren Museum je eigen Monster van de Sloterplas maken. Het Monster woont al eeuwenlang op 30 meter diepte. Veel kinderen hebben over hem gehoord. Er is zelfs een lied over hem gemaakt, Het Monster van de Sloterplas. Men zegt dat het Monster vroeger, op een mistige morgen of een grijze winterdag, soms boven het water een kijkje kwam nemen. Ben je tussen de 5 en 12 jaar? Reserveer dan een gratis plekje via www.vaneesterenmuseum.nl en knutsel en speel mee.

Film The Mauritanian
Op donderdag 22 februari kun je (16+) bij de OBA Slotermeer de aangrijpende film “The Mauritanian” (2021) kijken. De film vertelt het waargebeurde verhaal van Mohamedou Ould Slahi, een Mauritaanse man die zonder aanklacht werd vastgehouden in Guantanamo Bay, en zijn strijd voor gerechtigheid. Toegang is gratis. Meld je aan (en vermeld het aantal personen) via slotermeer@oba.nl. Adres: Slotermeerlaan 103E.

Wildplukwandeling

Johan Kleijn van Nieuwe Jagers & Verzamelaars laat je zondag 25 februari van 10.45 tot 12.45 uur zien en proeven dat er ook in de winter eetbare kruiden en bloemen groeien in het wild. Meld je aan via reserveren@fruittuinvanwest.nl. Meedoen is gratis. De wandelingen gaan door bij minimaal 7 personen. Locatie: Fruittuin van West, Tom Schreursweg 48, Geuzenveld. Zie ook www.fruittuinvanwest.nl.

Bridgen

Wil je leren bridgen? Op zondagmiddag 25 februari kun je bij de OBA aan de Postjesweg 340 onder begeleiding van een ervaren bridger kennismaken met het het spel. Beheers je het al enigszins of goed? Voel je dan ook welkom. Geen zin in bridgen? Dan kun je ook andere spelletjes komen doen. Tijdstip: van 14.30 uur tot 17.00 uur. Graag vooraf aanmelden via info@stadsdorp-slotervaart-noord. Zie www.stadsdorp-slotervaart-noord.nl voor meer activiteiten in de buurt.

De Groene Goochelaar
Kleuters en grotere kinderen zijn zondag 25 februari van 11.00 tot 12.00 uur welkom bij de Natuurkamer aan de President Allendelaan 4 in het Sloterpark. De verstrooide professor Woedy Woet, zelf erg dol op groen, toont zijn publiek die ochtend de wonderen die hij in de natuur tegenkomt. Met de kinderen gaat hij op onderzoek uit waar de natuur toch blijft, want die wordt steeds kleiner. Een kaartje kost 7 euro (met Stadspas 4 euro) en kun je reserveren via www.de-natuurkamer.nl.

Schrikkeldaguitje

Ga met ESAN mee op de extra dag in het jaar, donderdag 29 februari. De energieke senioren gaan naar De Hallen, het cultureel centrum in de Kinkerbuurt. Voor een bakkie, wat geschiedenis snuiven en voor wie wil naar de film. Om 13.00 uur is het gezamenlijk vertrek vanaf de FEBO aan de Slotermeerlaan, of kom 13:45 uur naar de OBA in De Hallen. Meld vooraf of je meegaat bij Evert via 06 103 18 777 of evert.van.maanen@gmail.com. Alle kosten (ov, drinken, eten, film) zijn voor eigen rekening. 

Meer activiteiten zijn te zien op www.energiekesenioren.nl.