Mee-eten aan de Iftar-tafel tijdens de Ramadan 2024

Nieuws
Basri Dogan: "Door onze deuren en harten te openen, kunnen we samen een rijkere, meer inclusieve gemeenschap vormen."
Basri Dogan: "Door onze deuren en harten te openen, kunnen we samen een rijkere, meer inclusieve gemeenschap vormen." (Foto: aangeleverd)

AMSTERDAM - In aanloop naar de heilige maand Ramadan, een tijd die niet alleen voor moslims maar voor heel Nederland een periode van reflectie en gemeenschap kan zijn, nodigt Iftarmee.nl Nederlandse en moslimfamilies uit om samen aan de iftartafel te komen. Dit initiatief belooft bruggen te bouwen tussen verschillende culturen, met de start op 11 maart.

Basri Dogan is projectcoördinator bij Burgerhart Amsterdam en provinciaal vertegenwoordiger van Kunst van Het Samenleven in Noord-Holland. ‘Door onze deuren en harten te openen, kunnen we samen een rijkere, meer inclusieve gemeenschap vormen,’ zegt hij. Dit jaar richt het project zich op het verenigen van families aan de iftartafel, een traditioneel moment waarop moslims na zonsondergang hun vasten breken tijdens de Ramadan. Het is een tijd van samen delen en samenleven, die iedereen uitnodigt om deel te nemen aan dit project.

Ramadan

Het doel is om samen te ontdekken wat de Ramadan allemaal te bieden heeft, door deel te nemen aan iftarmee.nl. Dit is een mooie kans om de kracht van gemeenschap en de vreugde van het delen te ervaren, terwijl er bruggen worden gebouwd tussen culturen.

Terwijl het voor veel mensen een normale dag is, ondergaat je moslimbuur bijna de hele dag honger en dorst. Want het is Ramadan. Vraag je je af waarom die buurman hier juist van geniet en dit niet als lijden ziet? Doe dan (gratis) mee met Iftarmee door je aan te melden via: https://www.kunstvanhetsamenleven.nl/iftarmee of via www.iftarmee.nl. Dan zal een moslim je uitnodigen voor een iftar-maaltijd in de buurt. Dit biedt de unieke kans om de spirituele rijkdom en diepe vreugde te ervaren die de Ramadan voor moslims met zich meebrengt. Het is een mooie gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan en elkaar beter te leren kennen.

Dankbaarheid

Bij Iftarmee.nl wordt de ware essentie geleerd van deze heilige maand: een tijd van reflectie, zelfdiscipline en bovenal een tijd van gemeenschap. Je ontdekt hoe vasten niet alleen een fysieke uitdaging is, maar ook een spirituele reis die leidt tot grotere dankbaarheid, mededogen en een hernieuwd besef van wat echt belangrijk is in het leven.

Iftarmee.nl

“Door je aan te melden via Iftarmee.nl draag je bij aan iets groters dan jezelf. Je bouwt bruggen tussen culturen, doorbreekt barrières en creëert blijvende vriendschappen. Het is een ervaring die je kijk op de wereld kan veranderen en je kan laten zien hoe verrijkend het is om de tradities en overtuigingen van anderen te ontdekken”, aldus Basri Dogan. “Dit is je kans om kosteloos deel te nemen aan een prachtige traditie, nieuwe vrienden te maken en misschien zelfs nieuwe perspectieven te ontdekken op wat het betekent om te vasten tijdens de Ramadan.”

Aanmelden kan via: https://www.iftarmee.nl/. De Ramadan duurt dit jaar van 11 maart tot 10 april.


Een voorbeeld van een iftar-tafel. (Foto: aangeleverd)