Vernieuwingsplan Couperusbuurt klaar voor inspraak

Nieuws
Een impressie van de vernieuwde Couperusbuurt.
Een impressie van de vernieuwde Couperusbuurt. (Foto: gemeente Amsterdam)

NIEUW-WEST - De Couperusbuurt wordt verbeterd. De gemeente Amsterdam en Stadgenoot hebben in samenwerking met bewoners een vernieuwingsplan gemaakt. Er ligt nu een concept Investeringsnota waarop van 20 maart tot en met 1 mei op kan worden gereageerd.

In de investeringsnota staan de plannen voor de Couperusbuurt voor ongeveer de komende tien jaar. De gemeenteraad beslist aan de hand van de investeringsnota of er geld aan uitgegeven wordt aan deze plannen.

Plan Couperusbuurt

Stadgenoot gaat 330 sociale huurwoningen vernieuwen en ongeveer 370 sociale huurwoningen slopen en vervangen door 800 tot 850 nieuwe woningen. Ruim de helft van de nieuwbouw gaat uit sociale huurwoningen bestaan. De rest worden middensegment woningen en vrijesectorwoningen. Er komt ook extra plek voor kleine bedrijven en voorzieningen, zoals een buurtkamer. Tot slot wordt de openbare ruimte groener en de straten autoluw, met meer groenvakken.

investeringsnota

De investeringsnota kan vanaf 20 maart tot en met 1 mei worden ingezien bij de afsprakenbalie van Stadsloket Osdorpplein of tijdens de inloopbijeenkomst op dinsdag 26 maart van 17.00 tot 20.00 uur in De Oase, Willem Kloosstraat 1. De gemeente en Stadgenoot zijn aanwezig om vragen te beantwoorden over de vernieuwing.

Alle reacties op de investeringsnota worden verzameld in een nota van beantwoording. In deze nota staat welke voorstellen uit de buurt worden meegenomen in de investeringsnota, welke niet en waarom. De nota van beantwoording gaat samen met de investeringsnota naar de gemeenteraad. De gemeenteraad neemt dan rond de zomer van 2024 een besluit over de investeringsnota. Daarna kan de vernieuwing van de buurt echt starten.