Praat mee over toekomst OV tussen Amsterdam en Haarlemmermeer

Nieuws
Het project OV-verbinding Amsterdam-Haarlemmermeer onderzoekt oplossingen om het openbaar vervoer mee te laten groeien.
Het project OV-verbinding Amsterdam-Haarlemmermeer onderzoekt oplossingen om het openbaar vervoer mee te laten groeien. (Foto: Pixabay)

AMSTERDAM - Het aantal reizigers groeit rond Amsterdam en Haarlemmermeer. En tot 2050 komen er vergeleken met nu nog 250.000 nieuwe Amsterdammers bij en 200.000 nieuwe banen. Het project OV-verbinding Amsterdam-Haarlemmermeer onderzoekt daarom oplossingen om het openbaar vervoer mee te laten groeien.

Bewoners kunnen meepraten: reageer op de onderzoeken en/of bezoek een informatiebijeenkomst.

Vooronderzoek

Tijdens het vooronderzoek zijn meer dan dertig mogelijke oplossingen onderzocht. Hieruit zijn kansrijke oplossingsrichtingen gekomen. Het vooronderzoek en de oplossingsrichtingen staan beschreven in de ontwerp-Notitie Reikwijdte Detailniveau (ontwerp-NRD). In deze notitie staat ook beschreven hoe het milieuonderzoek gaat plaatsvinden. Het projectteam OV-Amsterdam – Haarlemmermeer is benieuwd naar wat bewoners ervan vinden vindt.

Reactie

Tot en met dinsdag 7 mei kan er een reactie worden gegeven op de ontwerp-Notitie Reikwijdte Detailniveau, door het indienen van een zienswijze. De manier waarop is te vinden via www.platformparticipatie.nl/ovamsterdam-haarlemmermeer

Er worden informatiebijeenkomsten gehouden op dinsdag 9 april in Amsterdam Zuid en donderdag 11 april in Hoofddorp. Bezoekers worden dan geïnformeerd over het project en de inspraakprocedure. Ook is er een mogelijkheid om vragen te stellen. Vragen kunnen gesteld via e-mail: info@ovamsterdamhaarlemmermeer.nl. Daar is ook de nieuwsbrief te vinden waarvoor kan worden aangemeld.