Vrijwilligerscafé Taal bij de OBA

Nieuws
Vrijwilligerscafé bij de OBA.
Vrijwilligerscafé bij de OBA. (Foto: Kitty de Jong)

NIEUW-WEST - Er zijn veel mensen in stadsdeel Nieuw West die de Nederlandse taal beter willen leren spreken. Bij diverse vrijwilligersorganisaties helpen vrijwilligers deze mensen met één-op-één begeleiding of in groepen. 

Het blijkt steeds weer uit wetenschappelijk onderzoek: taal is een toegangspoort. Als je de taal spreekt, begrijp je de wereld waarin je leeft, kun je een opleiding doen, heb je kans op werk. Kortom, een goede basis aan taalkennis helpt mensen vooruit.

Vrijwilligerscafé

Wie buurtgenoten wil helpen om beter te worden in de Nederlandse taal kan woensdag 8 mei in het vrijwilligerscafé met verschillende organisaties praten en te ontdekken wat vrijwilligers kunnen betekenen voor de buurt. 

 Aanwezige organisaties zijn: Vrouw&Vaart/Daadkr8, Taalbom, Marhaba, OBA, Combiwel het Anker, De Oase, De Opgang (Diaconie), Voorlees Express en Eigenwijks de Aker.

Leef en Leer!

Vrijwilligers die op het gebied van taal actief worden, krijgen ondersteuning van Leef en Leer!. Dit is een samenwerkingsverband van de OBA en de gemeente Amsterdam. Bij Leef en Leer! kun je als vrijwilliger diverse cursussen volgen om goed beslagen ten ijs te komen.

Het programma op woensdag 8 mei begint om 18.00 uur, om 19.30 is de afsluiting. De avond wordt gehouden in de OBA, Postjesweg 340. Wel even aanmelden via: https://vcatraint.nu/voor-vrijwilligers/vrijwilligerscafe-taal-digitaal-nieuw-west/.