Van links naar rechts: Bobbie van Etten, Jeffrey van Vuure, Wim van Vuure en Jasper van Hal.
Van links naar rechts: Bobbie van Etten, Jeffrey van Vuure, Wim van Vuure en Jasper van Hal. (Foto: René Kater)

Primera op Plein ‘40-’45 met ING-service

Partnerbijdrage

NIEUW-WEST – Vroeger zaten opa en vader Van Vuure al met een Primera tabakszaak op de Burgemeester de Vlughtlaan. In 2004 ging de zaak weg. Nu heeft de jongere generatie van Van Vuure weer een winkel geopend in winkelcentrum Plein ‘40-’45 samen met Jasper van Hal en Bobbie van Etten. “We zijn weer terug in Slotermeer”, zegt Jeffrey Van Vuure blij.

“We kregen een mooie kans aangeboden”, legt hij uit. “De ING vertrok uit het winkelcentrum Plein ’40-’45, maar zocht er nog wel een locatie binnen in het winkelcentrum maar dan een shop in een shop.”

Op weg helpen

De ING is dus nu bij Primera ingetrokken. “We hebben een digitaal servicekantoortje waar rekeningen kunnen worden geopend en klanten op weg helpen met de app. Het meeste van de handelingen van de bank worden weliswaar online gedaan, maar wij helpen om die diensten voor online aan te vragen”, vertelt Jeffrey. Het personeel van Primera heeft hier voor een opleiding gedaan bij ING om alle handelingen te kunnen uitvoeren.

Met deze mogelijkheid kan Primera een periode van twee jaar overbruggen. In 2024 verandert namelijk de wet op de verkoop van tabak. Supermarkten mogen het dan niet meer verkopen zodat het aantal verkooppunten van tabak wordt terug gedrongen. Primera wordt dan dé tabaksspeciaalzaak van Plein ’40-’45, want de vier supermarkten mogen dan geen tabak meer verkopen en klanten komen dan automatisch bij Primera terecht.

Speciaalzaken

Zoals het er nu uit ziet, is de inzet van het kabinet om na 2030 gefaseerd de verkoop van tabak verder af te bouwen bij tankstations en tabak- en gemakszaken, waarna alleen speciaalzaken nog tabak kunnen verkopen. Maar vooralsnog focust Jeffrey eerst op 2024. Er zijn nu drie Primera-winkels in de Nieuw-West, één op Plein ’40-’45 en twee op Osdorpplein, waarvan één tabakspeciaalszaak waar ook een groot assortiment van het nieuwe roken is te vinden, het zogenaamde ‘heat-not-burn’ elektronisch.

Complete formule

Primera Van Vuure in winkelcentrum Plein ’40-’45 is naast een tabakspeciaalzaak een specialist in tijdschriften, wenskaarten, Pokemonkaarten, cadeautjes en noem maar op. Er zijn postzegels te koop, de winkel is een afhaalpunt voor pakjes, er kunnen pasfoto’s gemaakt voor rijbewijzen en paspoorten en er is connectie met RDW. “Een complete Primera formule dus in combinatie met ING”, concludeert Jeffrey trots. Hij heeft er veel zin in. En niet onbelangrijk, er worden loten verkocht van verschillende loterijen. “En voorheen vielen er veel prijzen in ons filiaal”, herinnert Jeffrey zich nog.

Adres

De Primera-winkels van Van Vuure zijn in Nieuw-West te vinden op: Joop van Wezelhof 18b (Winkelcentrum Plein ‘40-’45) en op het Osdorpplein nummer 509 en 630.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Vraag vóór 1 september huur- of zorgtoeslag over 2021 aan Algemeen 6 aug, 10:14
Afbeelding
Steekincident Langswater Algemeen 5 aug, 14:40
Afbeelding
Kasterleepark podium voor de Zomertafel Algemeen 5 aug, 13:12
Afbeelding
De Plantijn wordt levendige stadsbuurt Algemeen 4 aug, 14:05
Afbeelding
Provincies varen voor het eerst mee met botenparade Pride Amsterdam Algemeen 4 aug, 12:46
Afbeelding
C’mon C’mon draait bij Oxville Cinema Algemeen 4 aug, 09:51
Afbeelding
Amsterdam Open Golf niet alleen voor pensionado’s Algemeen 3 aug, 16:19
Afbeelding
Rana en Joud zijn vrijwilligers bij Cybersoek Algemeen 3 aug, 09:39
Afbeelding
Politietips voor het voorkomen van inbraak op vakantie Algemeen 2 aug, 11:15
Afbeelding
Snel een boodschap doen? Laat je huisdier nooit achter in de auto! Algemeen 2 aug, 11:00
Afbeelding
Amsterdam Sand Sculpture Festival vertelt mooie verhalen over de Oeverlanden Algemeen 2 aug, 07:49
Afbeelding
Tip voor dagje uit: Stoomgemaal Halfweg draait aankomend weekend onder stoom Algemeen 1 aug, 11:02
Afbeelding
Amsterdam is begonnen met vaccineren tegen apenpokken Algemeen 1 aug, 10:46
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West

Op Rodi Amsterdam Nieuw-West volg je het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West. Rodi Amsterdam Nieuw-West informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Amsterdam Nieuw-West

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief