Rugby voor Oekraïnse vluchtelingen.
Rugby voor Oekraïnse vluchtelingen. (Foto: aangeleverd)

Integratie van Oekraïense vluchtelingen door rugby

Partnerbijdrage

BADHOEVEDORP - Zondag 10 juli organiseert Corendon Hotels & Resorts, gastheer van 350 Oekraïense vluchtelingen, samen met Rugby Nederland een touch-rugby familiefestival in Badhoevedorp. Sinds enkele maanden biedt het Corendon Village hotel onderdak aan de vluchtelingen. Met de vakantie voor de deur leek het Corendon leuk om samen met Rugby Nederland, dit festival aan te bieden. De vluchtelingen, hotelgasten en mensen uit de buurt zijn uitgenodigd om deel te nemen aan dit evenement.

Clinic onder leiding van 5 internationale bondscoaches

Het hotel organiseert ook de komende weken een internationaal rugby toernooi met Rugby Nederland, de Corendon Rugby Summer Tour. Uit deze samenwerking is het idee van het familiefestival ontstaan. Sander Winterberg Sales & Marketing director van Corendon Village Hotel: “Wij zijn een echt familiebedrijf. Zeer laagdrempelig, iedereen is welkom en we hebben in onze historie laten zien dat we juist door tegenslagen sterker en creatiever werden. Dat zit in ons DNA. Gedurende het dagelijkse contact merken wij dat er behoefte is aan meer integratie met de omgeving en ook aan wat ontspanning. Rugby is bij uitstek een teamsport en we hopen dat deze dag niet alleen onze gasten maar ook de buurtgenoten meer met elkaar zal verbinden. Het doel is dan ook om mensen bij elkaar te brengen.”

Clinic door rugby professionals

De dag begint om 11:00 uur met een clinic georganiseerd door de technische staf van Rugby Nederland. Alle bondscoaches, staff en spelers van de aanwezige selecties voor de Corendon Rugby Summer Tour 2022 uit de USA, Canada, Tsjechië, België en Nederland begeleiden dit evenement. Er is gekozen voor de touch variant, een versie van het spelletje waarbij er niet met full contact getackeld wordt om blessures te voorkomen. De dag is volledig verzorgd met maaltijden en drankjes en wordt afgesloten met een familie touch toernooi met alle aanwezigen.

Iets betekenen voor Oekraïense vluchtelingen

Rugby Nederland voorzitter Roderik Bolle: “Toen Sander met het idee kwam om iets moois te organiseren voor hun gasten en de bewoners van Badhoevedorp waren we onmiddellijk aan boord. Onder het motto beter een goede buur dan een verre vriend wilden we meteen meedenken hoe we dit op een goede manier zouden kunnen doen. De kernwaarden van onze sport (respect, discipline en kameraadschap) vormen hiervoor de basis. In de jaren voor onze promotie naar de hoogste divisie speelden we regelmatig tegen onze Oekraïense rugby broeders en zusters. We horen en zien de vreselijke verhalen en zijn blij dat we hier eventueel iets voor deze mensen kunnen betekenen. Toen we dit idee deelden met de aanwezige landen voor de Summer Tour waren zij ook direct enthousiast! We gaan hier een waanzinnig mooie dag van maken.”

Het familiefestival vindt plaats op 10 juli op de velden van voetbalclub Pancratius in Badhoevedorp. Iedereen is ook uitgenodigd voor de finaledag van de Corendon Rugby Summer Tour op 16 juli in het nationale rugby stadion NRCA in Amsterdam.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
World Cinema Amsterdam bij Oxville Cinema in De Vlugt in Nieuw-West Uitgaan 10 aug, 12:22
Afbeelding
Suppend zwerfafval rapen Algemeen 10 aug, 10:38
Afbeelding
Grachtenfestival begint aan de Sloterplas Algemeen 10 aug, 07:43
Afbeelding
Amsterdam Open Golf Evenement bij Golfclub Ookmeer Algemeen 9 aug, 12:43
Afbeelding
Stond bij jou de zomerpuzzel van Rodi in de krant? Algemeen 9 aug, 09:00
Afbeelding
Urban Sports Week zorgt voor veel spektakel Algemeen 8 aug, 07:39
Afbeelding
Stage lopen in de zorg bij het WijkLeerbedrijf Nieuw-West Algemeen 7 aug, 09:41
Afbeelding
Vraag vóór 1 september huur- of zorgtoeslag over 2021 aan Algemeen 6 aug, 10:14
Afbeelding
Steekincident Langswater Algemeen 5 aug, 14:40
Afbeelding
Kasterleepark podium voor de Zomertafel Algemeen 5 aug, 13:12
Afbeelding
De Plantijn wordt levendige stadsbuurt Algemeen 4 aug, 14:05
Afbeelding
Provincies varen voor het eerst mee met botenparade Pride Amsterdam Algemeen 4 aug, 12:46
Afbeelding
C’mon C’mon draait bij Oxville Cinema Algemeen 4 aug, 09:51
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West

Op Rodi Amsterdam Nieuw-West volg je het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West. Rodi Amsterdam Nieuw-West informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Amsterdam Nieuw-West

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief