Haarlem College goede optie voor Amsterdamse leerlingen

Partnerbijdrage
Het Haarlem College is gevestigd in een modern schoolgebouw.
Het Haarlem College is gevestigd in een modern schoolgebouw. (Foto: aangeleverd)

HAARLEM - Dit jaar mogen er weer fysieke open dagen plaatsvinden op de verschillende middelbare scholen in het land. Zo ook op het Haarlem College, een vmbo-school uit Haarlem. ‘Tijdens de open dagen maak je echt kennis met een school’, zegt plaatsvervangend directeur Viola Scheerder. “Het is een beleving waarbij je de sfeer kan proeven en kennis maakt met de mensen die de dagelijkse begeleiding van je kind op zich nemen. Een belangrijke keuze.”

Het Haarlem College is gevestigd in een modern schoolgebouw met eigen gymzalen, een volledig professioneel theater en state-of-the-art Techlab. “Je volgt je lessen in een inspirerende omgeving en alle ingrediënten zijn aanwezig om je talenten te laten zien. We zien kinderen hier echt opleven en in vier jaar tijd ontdekken waar ze goed in zijn.”

Goed bereikbaar vanuit Amsterdam

Direct gelegen aan de Schipholweg is het Haarlem College goed bereikbaar vanuit Amsterdam-West met de trein en een directe busverbinding. Daarnaast was er de afgelopen jaren geen loting nodig en konden alle kinderen die zich inschreven gewoon geplaatst worden. ‘Een fijn en zeker gevoel voor zowel ouder(s)/verzorger(s) als kind dat je zeker weet dat je wordt geplaatst.’ Aldus Scheerder. “Een andere situatie dan op veel scholen in Amsterdam.”

Bezoek de open dagen

“Uiteindelijk hangt de keuze van een school van heel veel dingen af, maar als je kiest voor het Haarlem College dan kies je voor kleine klassen en veel persoonlijke aandacht”, aldus Scheerder. “Ik ben zo overtuigd van de kwaliteit van onze school, dat mijn eigen dochter hier op school zit, maar kom het vooral zelf ervaren tijdens onze open dag.” Tijdens de open dag krijgen de bezoekers een rondleiding en kunnen zij in een persoonlijk gesprek vragen stellen.

Dinsdag 21 februari vanaf 15.30 uur

“De eerste twee open dagen in januari waren een groot succes en hopelijk mogen we ook op onze laatste open dag weer veel potentiele leerlingen verwelkomen.” 

De laatste open dag op het Haarlem College vindt plaats op dinsdag 21 februari van 15.30 tot 19.30 uur. Inschrijven kan via de website, maar is niet noodzakelijk.