Veilig naar de kermis in Westerpark

Partnerbijdrage
De kermis komt er aan.
De kermis komt er aan. (Foto: aangeleverd)

NIEUW-WEST - Het staat menige inwoner van Nieuw-West nog duidelijk op het netvlies dat Osdorp in oktober vorig jaar landelijk nieuws was, vanwege het relgedrag van jongeren bij de kermis. Vaak jongeren van zeer jonge leeftijd rond de 12 jaar die met groot vuurwerk de kermis terroriseerde.

Frans Stuy, de ondernemer achter de kermis en al tientallen jaren kermissen organiseert, had dit in 36 jaar nog nooit meegemaakt. Normaal gesproken is de kermis in Osdorp een gezellig familie evenement waar veel kinderen met de ouders naartoe komen. Afgelopen oktober was dat heel anders. Frans hoopt het nooit meer mee te maken en heeft zich afgevraagd of het nog wel verstandig is een kermis te organiseren. Uiteindelijk heeft hij toch besloten verder te gaan met het organiseren van kermissen. Volgende week is er een gepland op het Westergasterrein in Amsterdam West. Van vrijdag 10 tot en met zondag 19 maart wordt het één groot feest in het Westerpark. Deze gezellige familiekermis met meer dan dertig attracties voor jong en oud mag je natuurlijk niet missen. 

Veiligheid

De organisatie heeft veel aandacht aan veiligheid besteed

Zo is er een reuzenrad, een hoge zweefmolen waarmee je op 60 meter hoogte zweeft, of de spannende booster. Verder vind je er onder andere de achtbaan, het Fire Department funhouse, de Gravitron en natuurlijk vele attracties voor de kids.

Geen botsauto’s

De organisatie heeft veel aandacht aan veiligheid besteed. Samen in overleg met de gemeente Amsterdam en de politie zijn er diverse maatregelen genomen om de veiligheid voor de bezoekers te garanderen. Er zal tijdens de openingstijden bewaking en camera bewaking aanwezig zijn. In het weekend moeten alle bezoekers door detectie poortjes. Helaas zijn er geen botsauto’s aanwezig, hier verzamelt zich vaak veel jeugd met alle gevolgen van dien. Ouders worden verzocht op hun kinderen te letten wanneer zij naar de kermis gaan of de kinderen geen vuurwerk naar de kermis meenemen. De kermis is dagelijks geopend van 13.00 tot 22.30 uur op het Westergasterrein bij het Westerpark.