Ontdek verborgen paradijsjes in Amsterdam West

Uitgaan
Cordaan Centrum Kijkduin.
Cordaan Centrum Kijkduin. (Foto: Bastiaan van Musscher)

AMSTERDAM WEST - Amsterdam West opent op 10 juni de deuren van 23 verborgen groene tuinen. Ontsnap aan het stenen tijdperk van de betegelde tuinen en ontdek geurige bloementuinen, educatieve natuurtuinen, sierlijke stiltetuinen en ruisende rusttuinen.

De stad is druk en de tuinen raken steeds meer verhard. Bewoners in Amsterdam West gaan daarom met hun tuin aan de slag en creëren hier natuurlijke paradijsjes. Verborgen groene pareltjes achter de huizenblokken en drukke straten. Sommige tuinen liggen er al honderd jaar, andere tuinen zijn onlangs aangepakt. Er zijn wormenhotels, kikkervijvers, bijenvelden, bloemenzeeën en vogelbosjes.

De bewoners zijn vaak aanwezig en vertellen hoe ze het aangepakt hebben. Een perfecte mogelijkheid om unieke plekjes te bezoeken in dit stukje van Amsterdam. Maak aan de hand van de plattegrond je eigen route. Ontdek de groene pareltjes, ga op speurtocht en geniet. Voor kinderen is er ook veel te beleven. Passe-partouts met een plattegrond zijn op de dag zelf verkrijgbaar bij de startpunten voor € 3,50 (kinderen tot 12 jaar en Stadspashouders gratis). Je kunt met je pinpas, Apple pay, Google pay en contactloos betalen. Uit veiligheid geen cash.

Meer informatie? Kijk dan op de website opentuinenwest.nl.

 i can change the world with my two hands.
Natuurtuin Slatuinen.