Nu te zien bij Cinema De Vlugt

Uitgaan
Het Verhalenhuis in nieuwbouwproject MIX Amsterdam Osdorpplein.
Het Verhalenhuis in nieuwbouwproject MIX Amsterdam Osdorpplein. (Foto: aangeleverd)

Bij Cinema De Vlugt, op een steenworp afstand van Plein ‘40-’45, Burgemeester de Vlugtlaan 125, draaien de allernieuwste films uit Hollywood, Bollywood en de rest van de wereld. Het gezellige Café De Vlugt is elke dag vanaf 9.00 uur geopend voor een lekkere kop koffie en een croissant of gebakje. De eerste film start rond 11:00 uur en de dag eindigt met een vertoning rond de klok van 21:00 uur. Tijdens de film kunnen bezoekers met een bak popcorn of nacho’s onderuit zakken in de comfortabele stoelen van de gloednieuwe filmzaal.

Update | Cultuurcentrum ‘Het Verhalenhuis’

Ymere heeft 162 sociale huurappartementen in het nieuwbouwproject MIX Amsterdam. Dat betekent dat Oxville Cinema straks een diverse waaier aan buren zal krijgen aangezien de appartementen toegankelijk zijn voor diverse soorten huurders, van starters tot senioren. Een mooie stap richting een cultuurhuis dat diversiteit en inclusiviteit niet alleen wil uitstralen, maar ook wil opbouwen in de buurt. Het Verhalenhuis is een samenwerking tussen de Openbare Bibliotheek van Amsterdam, El Hizjra (centrum voor Arabische kunst en cultuur), radiozender FunX en filmhuis Oxville. Het Verhalenhuis krijgt een breed en actief programma voor de buurt en wordt een open en toegankelijke ontmoetingsplek. 

Première | vanaf 1 juni | Spider-Man: Across the Spider Verse |

Miles Morales keert terug in het tweede deel van de Oscar-winnende Spider-Verse-saga. In die saga worden de avonturen van de stripheld van Marvel uit de doeken gedaan in fantastische en diverse stijlen van animatie. Dit spectaculaire avontuur leidt de vriendelijke Spider-Man uit Brooklyn dwars door het multiversum. Daar moet hij het samen met Gwen Stacy, ofwel Spider-Woman, en een nieuw team van Spider-helden opnemen tegen de sterkste vijand waar ze ooit mee te maken hebben gehad. 

Première | vanaf 1 juni | Cesária Évora |

‘Ik geloof niet in dromen’, zegt ze als een interviewer haar vraagt naar haar grootste droom: ‘Vraag me iets anders!’ Wereldster Cesária Évora (1941-2011), de blootvoetse zangeres met diep-melancholieke stem, was wars van divagedrag. Uit het liefdevolle portret van Ana Sofia Fonseca komt een beeld naar voren van een vrouw die nooit haar arme afkomst vergat. Haar typische stem ‘die komt uit haar binnenste, haar leven en haar land’, zoals iemand in de film zegt. De film Cesária Évora schetst met archiefbeelden, concertopnamen, interviews en beelden van haar land Kaapverdië een beeld van een vrouw die door haar loodzware jeugd getekend was. De film schetst ook een beeld van een vrouw die altijd zichzelf bleef en nooit haar onafhankelijkheid opgaf.

Het hele filmprogramma is te vinden op: www.cinemadevlugt.nl.

Cesária Évora.