Derde editie Collecting the City

Uitgaan
Expositie Collecting the City.
Expositie Collecting the City. (Foto: aangeleverd)

AMSTERDAM - Het Amsterdam Museum aan de Amstel staat vanaf 23 juni weer in het teken van Collecting the City. Dit jaar is de aandacht gericht op Amsterdamse toko’s, er zijn er portretten met audioverhalen van vrouwen uit Nieuw-West, Noord en Zuidoost en wordt er teruggekeken op de Gay Games in 1998 die Amsterdam na een lange emancipatiestrijd op de kaart zette als een van de meest tolerante steden ter wereld.

Ook is de expositie Operatie Wonen te zien. Hierbij wordt vanuit het heden teruggeblikt op een eeuw Amsterdamse wooncultuur. De bezoeker ziet de ontwikkeling van woonsituaties in bepaalde Amsterdamse buurten, waarbij wordt ingezoomd op de huidige wooncrisis. 

Buurtmusea, netwerken, lokale kunstenaars en bewoners delen hun verhalen en objecten over Amsterdam. Elk half jaar worden nieuwe makers uitgenodigd om hun ideeën te delen. Vanaf 23 juni is Collecting the City te bekijken in het Amsterdam Museum aan de Amstel (Amstel 51, Hermitagegebouw Amsterdam). Meer informatie: www.amsterdammuseum.nl.