Groene Fietstocht langs inspirerende locaties in Osdorp

Uitgaan
De Stadsboerderij.
De Stadsboerderij. (Foto: aangeleverd)

NIEUW-WEST - Zaterdag 23 september wordt een fietstocht georganiseerd die door mooie groene initiatieven gaat en gesprekken oplevert. De tocht start bij de Stadsboerderij waar deelenemers kunnen zien hoe buurtgenoten hun keukenafval composteren.

Daarna gaat de fietstocht  door de Wildemanbuurt om meer te horen over het project ‘Groen & Vrolijk’, door de Natureluur, een onverwachtse oase in Nieuw West, om via de prachtige buurttuin Torenwijck en een succesvol buurtinitiatief aan de Domela Nieuwenhuisstraat terug te keren naar de Boerderij. 

Kop soep

Napraten gebeurt met een drankje en een kop soep.  Aanmelden kan via: info@stadsboerderijosdorp.nl..

Komende zaterdag is ook het Afval naar Oogstfeest op de boerderij. Op verschillende locaties in Amsterdam kunnen bewoners hun GFT (Groente-Fruit-Tuinafval) inleveren. Zo ook op de Stadsboerderij. Daar wordt weer compost van gemaakt. Op zaterdag 23 september wordt daar meer aandacht aan gegeven.

Van Afval naar Oogstfeest

Het programma van ‘Van Afval naar Oogstfeest’ is van 12.30 tot 18.00 uur; van 13.00 tot 13.45 uur een rondleiding van Afval naar Oogst, van 14.00 tot 15.15 uur ‘Wat is compost?’, een toegankelijke introductie in de wereld van bodem en compost, van 15.30 tot 16.30 uur ‘Help mee in de tuin!’ en om 17.00 uur drankje en soepje uit eigen tuin voor de deelnemers.