Deze week te doen in Nieuw-West: veel groene activiteiten

Uitgaan
Wat moet er verbeterd aan het Gerbrandypark.
Wat moet er verbeterd aan het Gerbrandypark. (Foto: Brandeisfotografie)

NIEUW-WEST - Wat is er aankomende week te doen in Nieuw-West? Hieronder een overzicht. 

Verbeter het park

Wat kunnen we verbeteren aan het Gerbrandypark? Deze vraag folderde het stadsdeel huis aan huis rondom het park dat genoemd is naar de burgemeester in oorlogstijd. Meer mensen moeten het park bezoeken, er spelen, sporten of ontspannen. 

U kunt laten weten wat u goed vindt en wat beter kan op woensdag 27 september van 13.00 tot 16.00 uur in de speeltuin aan de Jan de Jonghkade of donderdag 28 september van 9.00 tot 12.00 uur in het Glazen Huis op Plein ’40-’45. De koffie staat klaar!

Nieuw kunstwerk in het park

En dan het andere park. Het Eendrachtspark is de afgelopen jaren opgeknapt. Het groen, de speeltuin, sportveld en paden zijn vernieuwd. Als laatste stap is het kunstwerk RISE, dat een nieuwe toegang tot het park vormt, geplaatst op het grasveld op de hoek van de Ruys de Beerenbrouckstraat en de Dr. H Colijnstraat. 

Daar wordt zaterdag 30 september van 14.00 tot 15.30 uur een feestje gevierd met hapjes, drankjes en live muziek. 

A walk in the parc

In het Sloterpark kun je zaterdag 30 september om 14.00 uur wandelen met Brenda en tegelijkertijd aan je Nederlands werken. Op haar flyer staat: Are you looking for a fun way to learn a bit of Dutch? Join me for a walk and talk. Meld je aan via TaalmetBrenda@gmail.com. Dan stuurt ze je de startlocatie voor deze (gratis) try-out.

Foodtruckfeest

Op zaterdag 30 september staat het Belgiëplein van 11.00 tot 16.00 uur vol met foodtrucks. Op deze dag, die u wordt aangeboden door de winkeliersvereniging Nieuw Sloten, zijn er ook kinderactiviteiten, waaronder een zeventien meter lange hindernisbaan, en is er gratis suikerspinnen en popcorn! De WesterHarmonie geeft om 14.30 uur een gratis concert (met liedjes als Charleston forever, Mack the knife en Puttin on the Ritz.

Aartsengel verslaat draak

In deze tijd van het jaar komen de antroposofische lichtfeesten om de hoek kijken. De eerste van deze reeks is het feest van Michaël, de aartsengel die de draak verslaat. Dit jaarfeest daagt de mens uit om het innerlijke vuur aan te jagen en moed te tonen tegenover de uitdagingen in het leven. De viering is zaterdag 30 september bij de Fruittuin van West aan de Tom Schreursweg 48. Vanaf 13:00 uur kun je helpen met het bouwen van de draak. Om 16.00 uur wordt er een Michaël-verhaal verteld aan kinderen (basisschoolleeftijd). Aansluitend gaat men samen de houten draak verbranden. Wie durft?

Ode aan de oogst

Nog een vuurtje stoken kan even verderop op zondag 1 oktober. Dan wordt van 17 tot 19 uur bij het Vier Siblings Labyrint aan de Tom Schreursweg 40 de oogst gevierd en worden de seizoenen geëerd. En hoe! Het sculptuur van Yasser Ballemans wordt ritueel verbrand tijdens een feestelijke avond met karaoke en silent disco. Allemaal buiten. Meer over deze avond en het labyrint op de grens van Nieuw-West lees je op foursistersproject.nl.