Nu Bij Cinema De Vlugt

Uitgaan
Sweet Dreams.
Sweet Dreams. (Foto: aangeleverd)

NIEUW-WEST - Bij Cinema De Vlugt, op steenworp afstand van Plein ’40-’45, Burgemeester de Vlugtlaan 125, draaien de allernieuwste films uit Hollywood, Bollywood en de rest van de wereld. Het gezellige Café De Vlugt is elke dag vanaf 12.00 uur geopend voor een lekkere kop koffie en een croissant of gebakje. 

De eerste film start rond 12.30 uur en de dag eindigt met een vertoning rond de klok van 21.00 uur. Tijdens de film kunnen bezoekers met een bak popcorn of nacho’s onderuit zakken in de comfortabele stoelen van de gloednieuwe filmzaal.

Terugblik: inzamelingsactie voor Marokko (i.s.m. Stichting Studiezalen)

Cinema De Vlugt heeft deelgenomen aan de inzamelingsactie van Stichting Studiezalen, ter ondersteuning van de slachtoffers van de aardbeving in Marokko. De massale aanwezigheid van de buurtbewoners tijdens de filmvertoningen waarvan de bioscoop de inkomsten volledig gedoneerd wordt, is door iedereen van Cinema De Vlugt als hartverwarmend ervaren. Tevens zijn zij dankbaar dat zij samen met de bezoekers een steentje hebben kunnen bijdragen aan de wederopbouw van provincie Al Haouz.

In première: Sweet Dreams

De nieuwe film van Ena Sendijarevic (Take Me Somewhere Nice), een droogkomische en harde tijdreis terug naar Nederlands-Indië. Op een afgelegen Indonesisch eiland, tijdens de nadagen van het koloniale tijdperk, valt de Nederlandse suikerfabrikant Jan (Hans Dagelet) plotseling dood neer voor de ogen van zijn vrouw Agathe (Renée Soutendijk). De dood van de Nederlandse suikerfabrikant leidt in deze meedogenloze satire tot een uitbundig kat-en-muisspel terwijl een Indonesische arbeidersopstand broeit. Het eindresultaat: een bitterzoet koloniaal familiedrama dat de moderne samenleving een spiegel voorhoudt.

In première: The Great Indian Family

De vrome hindoe, Bhajan Kumar, komt voor een identiteitscrisis te staan wanneer hij ontdekt dat zijn ouders niet eerlijk zijn geweest over zijn geloof.

In première: Dogman

In Dogman is Douglas als kind door zijn vader mishandeld en tussen de honden gegooid. De roedel heeft hem echter niet aangevallen, maar beschermd en vormt sindsdien een grote bondgenoot voor Douglas. De jongeman heeft jaren later zijn fysieke wonden en psychisch trauma te verwerken en gooit de gangbare normen overboord.

In première: The Creator

De epische scifi-actiethriller The Creator van schrijver / regisseur Gareth Edwards (Rogue One, Godzilla), speelt zich af in een toekomstige oorlog tussen het menselijke ras en de troepen van de kunstmatige intelligentie. Joshua is een ex-agent van de speciale eenheid. Hij rouwt om de verdwijning van zijn vrouw en wordt gerekruteerd om de Schepper, de ongrijpbare architect op te sporen en te doden. Deze architect heeft een mysterieus wapen ontwikkeld met de kracht om niet alleen de oorlog, maar ook het bestaan van de mensheid te beëindigen.