Nu te zien bij Cinema De Vlugt

Uitgaan
Leonardo DiCaprio in Killers of the Flower Moon.
Leonardo DiCaprio in Killers of the Flower Moon. (Foto: aangeleverd)

NIEUW-WEST - Bij Cinema De Vlugt, op steenworp afstand van Plein ’40-’45, Burgemeester de Vlugtlaan 125, draaien de allernieuwste films uit Hollywood, Bollywood en de rest van de wereld. Het gezellige Café De Vlugt is elke dag vanaf 12.00 uur geopend voor een lekkere kop koffie en een croissant of gebakje. Tijdens de film kunnen bezoekers met een bak popcorn of nacho’s onderuit zakken in de comfortabele stoelen van de gloednieuwe filmzaal.

Rocco & Sjuul

Oma Sjuul (Beppie Melissen) is mantelzorger en is er heilig van overtuigd dat ze al een héél leven heeft geleid, totdat ze haar oude vlam weer ontmoet. De opbloeiende liefde tussen Rocco en Sjuul zorgt voor onenigheid in hun families. Na elkaar vijftig jaar niet gesproken te hebben, willen ze nu wel samen blijven tot het einde, tot ontevredenheid van hun omgeving.

Moeder Suriname

Documentaire gemaakt van archiefmateriaal over Suriname, vanaf de afschaffing van de slavernij 1863 tot aan de onafhankelijkheid in 1975. Regisseur Tessa Leuwsha liet zich inspireren door haar grootmoeder Fansi. Haar verhaal begint in een verlaten dorp, waar Fansi als tot slaaf gemaakte opgroeide nadat ze is afgestaan door haar witte moeder en zwarte vader. Wanneer Fansi zelf op jonge leeftijd moeder wordt en wordt verlaten door haar man, verhuist ze naar Paramaribo om haar kinderen een betere toekomst te bieden.


De opbloeiende liefde tussen Rocco en Sjuul. (Foto: aangeleverd)

Killers of the Flower Moon

Aan het begin van de 20ste eeuw maakte de vondst van olie de indianen van de Osage Nation plotseling een van de rijkste volken ter wereld. Hun rijkdom trok onmiddellijk witte profiteurs aan, die door manipulatie, afpersing en diefstal de Osage zo veel mogelijk geld afhandig maakten en ze daarna vermoorden. Killers of the Flower Moon is een meeslepende misdaad saga waarin echte liefde het pad kruist van laaghartig verraad, gebaseerd op een waargebeurd verhaal dat wordt verteld aan de hand van de onwaarschijnlijke romance tussen Ernest Burkhart (Leonardo DiCaprio) en Mollie Kyle (Lily Gladstone). Killers of the Flower Moon kent tevens rollen voor Robert De Niro en Jesse Plemons en wordt geregisseerd door Oscarwinnaar Martin Scorsese naar een scenario van Eric Roth en Martin Scorsese, gebaseerd op de bestseller van David Grann.

Wish (vanaf woensdag 22 november)In Wish, de gloednieuwe, epische, geanimeerde musicalfilm van Walt Disney Animation Studios, bewijzen Asha (stem door Ariana DeBose) en een kleine bal vol grenzeloze energie die Star wordt genoemd dat wonderlijke dingen kunnen gebeuren wanneer de wil van een moedig persoon samengaat met de magie van de sterren.

IDFA:

Het gerenommeerde internationale documentaire filmfestival IDFA strijkt dit jaar ook neer in Nieuw-West. Van woensdag 15 november tot en met zondag 19 november zijn de nieuwste en beste IDFA-documentaires te zien bij Cinema De Vlugt. Ook worden er bij enkele vertoningen nagesprekken verzorgd in samenwerking met New Metropolis Nieuw-West, Female Economy en Meervaart Studio om nog dieper in te gaan op de belangwekkende onderwerpen die in de films worden aangekaart. Het IDFA-programma in Nieuw-West is te vinden via: www.idfa.nl/nieuwwest.

Verder deze week in Cinema De Vlugt: The Albanian Virgin I  Trolls 3: in harmonie (NL) I Anatomy of a Fall I De Grote Sinterklaasfilm en de strijd om pakjesavond  I Upon Entry I Beraber I Tiger 3 I Çok Ask

Voor meer info en reserveringen: www.cinemadevlugt.nl.