Wat te doen in Nieuw-West deze week

Uitgaan
Er is een kledingruilmoment bij Buurtkamer Staalmanplein.
Er is een kledingruilmoment bij Buurtkamer Staalmanplein. (Foto: Pixabay)

NIEUW-WEST - Wat is er aankomende week te doen in Nieuw-West? Hieronder een overzicht. 

Politiek debat
Woensdag 16 november van 19.30 tot 21.00 uur is in de Honingraat aan de Slotermeerlaan 103H een debatavond in het kader van de verkiezingen voor de Tweede Kamer. De werkgroep ‘Laat het van twee kanten komen’ organiseert deze avond in samenwerking met Eigenwijks en SW-SL. Deelnemende partijen zijn SP, GroenLinks-PvdA, VVD en D66.

Doevendansen

Wat staat er de komende tijd op de woonagenda van Nieuw-West? Dagelijks bestuurder Sandra Doevendans praat je woensdag 16 november vanaf 19 uur bij. Ze gaat in gesprek met Nabila Bouabbouz, ambtelijk opdrachtgever gebiedsontwikkeling en transformatie Nieuw-West, en de vrouwen van Actiegroep Wildeman. Luister wat de stand van zaken in de Wildemanbuurt is en praat mee over wat jij belangrijk vindt aan je woonomgeving. Locatie: New Metropolis, Burg. Rendorpstraat 1. Ook online te volgen. Een offline plekje reserveer je via www.newmetropolis.amsterdam.

Kleding ruilen

Zaterdag 18 november is er van 14.00 tot 16.00 uur een kledingruilmoment bij Buurtkamer Staalmanplein aan het Staalmanpark 10 in Slotervaart. Lever je oude (nog frisse) kleding in en ruil ze voor tweedehandskleding voor jezelf. Alleen kleding doneren of uitzoeken is ook mogelijk. Meer informatie via m.salamat@combiwel.nl/06 5759 6796.

Senioren naar de film
Zaterdag 18 november gaan de senioren van ESAN weer samen naar de film. Dit keer draait de film Astolfo, over een niet meer zo jonge Italiaanse man die ontdekt dat het nooit te laat is voor de liefde. De film begint om 10.30 uur bij Cinema de Vlugt aan de Burg. De Vlugtlaan 125. Ticket op eigen kosten (normaal: 12 euro/ 65+: 9 euro/ Stadspas groene stip: 1 euro). Erna is er lunch (2 euro) met napraten in Het Honk. Hiervoor kun je je aanmelden via esan@energiekesenioren.nl/06 2300 5074.

Pak je Kans

Kom naar de Pak je Kans-voorlichting op dinsdag 21 november van 11.00 tot 12.00 uur bij Huis van de Wijk Het Anker aan de Jacques Veltmanstraat 427. Met informatie over extra’s voor Amsterdammers met een klein budget. Denk aan energietoeslag, ov-vergoeding voor mantelzorgers, gratis laptop, sport en cultuur voor kinderen en meer. Met aansluitend (gratis) buurtlunch. Vooraf aanmelden kan via g.dupon@combiwel.nl.