Wat te doen in Nieuw-West deze week

Uitgaan
Pizza eten en meepraten over jouw toekomstige bibliotheekervaring.
Pizza eten en meepraten over jouw toekomstige bibliotheekervaring. (Foto: Pixabay)

NIEUW-WEST - Wat is er aankomende week te doen in Nieuw-West? Hieronder een overzicht.

Denk mee

De bibliotheek aan de Slotermeerlaan 103 vraagt volwassen bewoners mee te denken met de nieuwe OBA. Na de sessie van vorige week is er deze woensdag 6 december nog een sessie van 18.00 tot 20.00 uur. Kom pizza eten en meepraten over jouw toekomstige bibliotheekervaring.

Open microfoon

Bij New Metropolis aan de Burgemeester Rendorpstraat 1 in Slotermeer is er donderdagavond 7 december een open microfoon. Het podium staat dan klaar voor beginnende muzikanten, zangers, dichters en anderen die met hun stem of instrument het publiek weten te bekoren. Wil je optreden? Stuur dan een mail aan muziekschoolnieuwwest@gmail.com. Publiek kan reserveren via www.newmetropolis.amsterdam. Inloop: 19.30 uur. Aanvang: 20.00 uur. Einde: 21.30 uur.

Schoon buurtfeest

VuilnisOproer, de groep actieve bewoners die voor schone buurten in Nieuw-West gaan, organiseert op vrijdag 8 december een buurtfeest in Osdorp. Kom knutselen, tekenen en… vuil prikken! 

Met ook gratis hapjes & drankjes. Van 14.30 uur tot 17 uur bij Buurtkamer 33 aan de Nierkerkestraat 33.

Kerstversiering maken

Op het zaterdagse programma van de Stadsboerderij Osdorp staat op 9 december versieringen voor de kerstboom maken. Kinderen tot 12 jaar zijn van 14.00 tot 16.00 uur welkom (aanmelden niet nodig) te komen knutselen en met hun zelfgemaakte decoraties de boom samen te versieren en de lampjes aan te steken. Met warme chocomelk erbij! Adres: Botteskerksingel 30B in Osdorp.
 
Koor in de kerk

Op zondagmiddag 10 december 2023 van 15.00 tot 16.00 uur zal het bekende Cecilia International Choir uit Den Haag de befaamde Christmas Carols in de Sloterkerk aan de Osdorperweg 28 laten horen. Met onder andere Exsultate justi, O Come, All Ye Faithfull en Silent Night. Een ticket kost 12 euro en is verkrijgbaar op www.sloterkerk.nl, waar u rechts op het scherm op dit event kunt klikken.

Over zorg- en huurtoeslag

Dinsdag 12 december organiseert ESAN (Energieke Senioren Amsterdam Nieuw-West) een bijeenkomst over het aanvragen van zorg- en huurtoeslag. Met onder andere informatie hoe je toeslag aanvraagt, welke risico’s er zijn bij een teveel aan toeslag en welke rechten en plichten er zijn. Presentatie: Erica Linger en Bilal Belhaj.

Locatie: Het Honk, Jan de Louterpad 8 in Slotermeer. Kosten: 2 euro (met koffie, thee en koekje). Aanmelden: esan@energiekesenioren.nl/06 2300 5074.