Deze week in Nieuw-West

Uitgaan
Elke tweede vrijdag van de maand is er International Food Night bij de LYCKA Buurtkamer.
Elke tweede vrijdag van de maand is er International Food Night bij de LYCKA Buurtkamer. (Foto: Pixabay)

NIEUW-WEST - Wat is er aankomende week te doen in Nieuw-West? Hieronder een overzicht.

Mama & Papa Lounge
Vanaf woensdag 7 februari kunnen ouders en hun kinderen (0-4 jaar) elke woensdag van 10.00 tot 12.00 uur loungen in Buurthuis De Aker aan de Noorderakerweg 2 in Osdorp. Een gezellige plek waar je samen met je kind(eren) nieuwe vrienden kunt ontmoeten. Een plek om te ontspannen, terwijl de kleintjes lekker spelen met andere kinderen.

Kaarsen versieren

Bij de energieke ouderen van de ESAN kun je donderdag 8 februari in Het Honk aan het Jan de Louterpad 8 in Slotermeer kaarsen komen versieren. Kom van 10.00 tot 12.00 uur de creabea in jezelf ontdekken! 

Kosten: 3 euro (materiaal, koffie/thee, koek). Aanmelden: bij Ellie Steeman via 06 3008 4007 of esan@energiekesenioren.nl. Zie ook www.energiekesenioren.nl.

International Food Night

Verbreed je culinaire horizon op de International Food Night, elke tweede vrijdag van de maand van 18.00 tot 21.00 uur. Buren uit Sloterdijk koken bij de LYCKA Buurtkamer aan de Zaventemweg 81 samen gerechten uit verschillende landen. Je kunt meekoken of alleen lekker samen komen eten. 

De eerstvolgende datum is vrijdag 9 februari. Laat via lyckabuurtkamer@urbanresort.nl weten dat je erbij bent. Kosten worden gedeeld. Meer informatie: https://lycka.amsterdam.

Bingo!

Zondag 11 februari is er weer een gezellig ontmoetingsmoment, inclusief bingo en leuke prijzen, bij De Schakel aan de Paul Scholtenstraat 36a. Een bingoboekje kost 8 euro. Dat is inclusief koffie, thee en een koekje. Aanmelden kan via esan@energiekesenioren.nl of tel. 06 2300 5074. 

De bingo is van 13.30 tot 16.00 uur en is er elke maand, het hele jaar door. Meer leuke ESAN-activiteiten vind je op www.energiekesenioren.nl.


Stap uit je schaduw!
Op dinsdag 13 februari wordt om 12.30 uur de film ‘Stap uit je schaduw en in ons netwerk!’ getoond. Over vastlopen in de ijzige bureaucratie. De film volgt het maakproces van het theaterstuk waarin mensen vertellen wat ze hebben meegemaakt toen ze een vraag hadden aan de overheid. De film is er voor ervaringsdeskundigen, betrokken buurtbewoners, informele organisaties, solidaire professionals, ambtenaren en anderen. Na de film is er een nagesprek. Vertoning: Ru Paré aan de Chris Lebeaustraat 4 in Slotervaart. Organisatie: Armoedeplatform van SW-SL i.s.m. Kunstgreep.

Prik je mee?

Elke dinsdag, dus ook 13 februari, ben je welkom voor de gezamenlijke zwerfvuilprikactie van ‘Samen voor het Lambertus Zijlplein’. De start is om 11.00 uur, vanaf de Willinklaan. Na afloop (om 12:30 uur) is er heerlijke vegan soep voor de deelnemers.