Wat te doen in Nieuw-West

Uitgaan
Doe een dansje in buurthuis De Aker.
Doe een dansje in buurthuis De Aker. (Foto: Brandeisfotografie)

NIEUW-WEST - Vertellen, luisteren, dansen, schaken. Het kan allemaal komende tijd in Nieuw-West. De leukste dingen op een rijtje:

Over schrikkeldag

Deze keer gaan ze bij Newmetropolis luisteren naar voordrachten over schrikkeldag. Kom vertellen of luister naar de verhalen van anderen. Deze avond is voor jou als je nieuwsgierig bent naar andermans verhalen, als je de kunst van het vertellen wilt leren of als je staat te popelen om zelf je verhaal te delen. Adres: Burgemeester Rendorpstraat 1 (Slotermeer). Toegang: gratis. Aanmelden kan, is niet verplicht, via newmetropolis.amsterdam.         

Doe een dansje

Vrijdag 1 maart is er weer een Danspaleis in buurthuis De Aker. Gratis entree voor een middag lekker dansen. Kom van 15.30 tot 17.30 uur genieten en een dansje en een drankje doen met buurtgenoten. De Aker ligt aan de Noorderakerweg 2 in Osdorp.

Een schitterend schaaktoernooi

Op dinsdagavond 5 maart kun je je inschrijven voor het 50-plus schaaktoernooi Nieuw-West. De toernooidata zijn 19 maart, 2, 16 en 30 april, 21 mei en 4 en 25 juni, alle dagen van 20.00 tot 22.00 uur. Kosten: 2 euro per keer. 

Op 5 maart houdt organisator Ruud Dulmus van ESAN een presentatie over het toernooi. Er is koffie, thee en een koekje en die avond is deelname gratis. Meer weten? Zie www.energiekesenioren.nl of neem contact op via esan@energiekesenioren.nl/ 06 2300 5074.

Hoe fit ben jij?

Ontdekken hoe fit je bent? Waar je kunt bewegen in je buurt? Kom in beweging en doe mee! Volwassenen van alle leeftijden zijn op donderdag 7 maart van 9.30 tot 10.30 uur (alleen dames) en van 11.00 tot 12.30 uur welkom in Buurthuiskamer De Kandelaar aan de Burgemeester Vening Meineszlaan 64 in Slotermeer. De (gratis) test bestaat uit enkele eenvoudige testen, waarna je bewegingsadvies op maat krijgt. Van 9.00 tot 12.30 uur is er ook een (gratis) ontbijt en lunch in de ontmoetingsruimte. Voor vragen en aanmelden: Evelien 06 55 44 09 70/ etimmermans@teamsportservice.nl.

Leren, meedoen, werken
Iets nieuws leren, meedoen met activiteiten in de wijk of kun je wel wat hulp gebruiken bij het vinden van een baan? Kom dan donderdag 7 maart naar het Leer en Werk Event in Slotervaart. Van 10.30 tot 14.30 uur kun je bij Ru Paré aan de Chris Lebeaustraat 4 op zoek en in gesprek met onder andere werkgevers uit verschillende sectoren die op zoek zijn naar personeel. Ook is er veel informatie over opleidingsmogelijkheden in verschillende richtingen. Medewerkers van de gemeente en van verschillende maatschappelijke organisaties helpen je graag met vragen over vrijwilligerswerk, taalscholing, life coaching, inkomen en activiteiten in de wijk. Aanmelden en meer informatie: wspgrootamsterdam.nl/samennieuwwest.

Bijbenen van de digitale wereld
Moeite om te gaan met je smartphone of tablet, computer of laptop? Kom dan naar de gezellige, leerzame lessen bij Eigenwijks. In Buurthuis De Aker aan de Noorderakerweg 2 in Osdorp staat Ashana Nagesar vanaf 7 maart elke donderdag van 13.00 tot 15.00 uur voor je klaar. Kosten: geen. Aanmelden: niet nodig.

Meer weten? Bel met Ashana op 020 610 40 60.