Wat te doen in Nieuw-West

Uitgaan
Bij het scootmobieltochtje mogen honden ook mee.
Bij het scootmobieltochtje mogen honden ook mee. (Foto: Pixabay)

NIEUW-WEST - Er is veel te doen komende week in Nieuw-West. Hieronder een overzicht.

Scootmobieltochtje
De scootmobieltochtjes van de energieke senioren van ESAN zijn reuze gezellig. En er gaan altijd mensen mee om de stoet veilig te begeleiden. Met altijd een gezellig bakkie koffie of thee onderweg. Honden zijn overigens ook welkom. Op donderdag 4 april is weer een nieuwe route uitgezet die van 13.30 tot 15.30 uur duurt. Startpunt: Het Pluspunt, Albardakade 5 in Geuzenveld. Kosten: 1 euro. Aanmelden kan bij Evert van Maanen via evert.van.maanen@xs4all.nl of 06 1031 8777.

Leren composteren
Zondag 7 april kun je bij de Fruittuin van West van 14.00 tot 16.00 uur leren composteren.
Peter Jan Brouwer, de man die alles weet over composteren met wormen, legt je deze middag van alles uit over thuis afval kunt composteren; ook als je geen tuin hebt! Je gaat je eigen composteer-bak maken om mee naar huis te nemen. Je hebt daarvoor drie gelijk emmers (van ongeveer 10 liter inhoud) nodig die je zelf mee moet brengen. Peter Jan zorgt voor de wormen en de andere materialen. Deelname kost 20 euro (incl. koffie & thee). Aanmelden graag via  pjb@compostacademie.nl.

Iftarmaaltijd
Op zondag 7 april is er vanaf 18.45 uur een iftarmaaltijd op Plein ‘40-’45. Na de inloop start om 19.15 uur het programma met sprekers, het vasten verbreken (om 20.20 uur) en diner (om 20.45 uur). Iedereen vanaf 12 jaar is van harte welkom. Er is een beperkt aantal plekken aan tafel beschikbaar en aanmelden gaat via: info@wijzijnplein4045.nl.

Gratis tegelservice
Door tegels te vervangen door bloemen, planten of misschien zelfs een mooie boom wordt het nog fijner toeven in de tuin op warme dagen. Ook loopt het regenwater beter weg en krijgt uw tuin meer bezoek van vogels. Goed voor u én voor de stad. Kan uw tuin ook wel wat groener? Laat uw tegels dan gratis ophalen en ga aan de slag! Wip de tegels uit uw tuin om plaats te maken voor groen, meld dit vervolgens aan via weerproof.nl/tegelservice En zet op de ophaaldag je tegels op de hoek van de straat. De eerst volgende ophaaldag is maandag 8 april. Zorg dat ze die dag voor 7 uur ’s ochtend op de tegelophaalplek staan.

Kinderconcert
In het EECO, het schattige huisje aan de rand van het Piet Wiedijkpark in Osdorp, geven zondag 14 april jonge bewoners een kinderconcert. Sinds twee jaar wonen zij met hun ouders, afkomstig uit Oekraïne, in deze buurt en krijgen ze wekelijks muziekles. Kom deze middag genieten van (Oekraïense) liederen en een gezellig samenzijn. Inloop is om 14:30 uur, het concert is van 15.00 tot 16.00 uur. Reserveren kan via communicatie.eeco@gmail.com/06 38 41 79 31. Adres: S.F.van Ossstraat 1.