ExploreZ Festival in Nieuw-West

Uitgaan
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

NIEUW-WEST - ZID Theater presenteert van 7 tot en met 18 mei de negende editie van het multidisciplinaire en internationale ExploreZ Festival op diverse locaties in Amsterdam, waarvan een belangrijk deel in Amsterdam Nieuw-West plaatsvindt. 

Je kunt hierbij genieten van een rijke mix aan theater, muziek en dans, met maar liefst tien voorstellingen uit binnen, en buitenland. Ook is er een uitgebreid workshopprogramma waarbij je meer dan welkom bent om aan te sluiten. Het festival hoopt aan de hand van het thema ‘Verandering’ actuele, en urgente thema’s bespreekbaar te maken.

In Nieuw-West zijn er de komende week twee mooie programma te bezoeken: vrijdag 10 mei het programma Explodium en zaterdag 11 mei de voorstelling WATER.

Explodium - | Nieuw talent presenteert zich, 10 mei van 20.00 tot 21.30 uur, Ru Paré. Explodium laat je genieten van vijf korte voorstellingen, elk ongeveer tien minuten, na elkaar. Nieuwe makers, veelal met vluchtverleden of migratieachtergrond, laten hun work-in-progress of recent gemaakt werk zien. Theater, muziek, installaties en gesprekken. De makers tonen met passie en energie hun persoonlijke ervaringen en visies op het thema Verandering.

De voorstelling WATER is 11 mei van 19.30 tot 21.00 uur Buurtwerkplaats Noorderhof. WATER is een multidisciplinaire voorstelling, door een diverse groep performers van ZID Theater, over de uitdagingen rondom klimaatverandering en liefde voor water. Het benadrukt de kracht van water, van mythologie tot feiten, en reageert op verschillende vraagstukken. Poëtisch, speels en intrigerend, voor alle zintuigen, een coproductie met het Europese project Green EThICs.

Samen met ZID Theater brengt Tuning in, een experimenteel koor uit Nieuw-West, een aantal songs tot leven. Het repertoire van Tuning in bestaat uit strijdliederen van ver en dichterbij en streeft ernaar om ruimte te creëren voor verschil en authentieke verbinding. 

Workshops

Woensdag 15 mei is er bij ZID Theater een aanbod van verschillende workshops, theater, dans, improvisatie van internationale makers. Iedereen die geïnteresseerd is kan zich via de website aanmelden. Tickets voor al deze activiteiten zijn voor de bewoners uit Amsterdam Nieuw-West gratis. Kom langs of meld je aan via www.explorez.nl en mis deze mooie en bijzondere programma’s van het ExploreZ Festival niet.