Auto opzettelijk op groep mensen ingereden in Landsmeer

112-nieuws
Afbeelding
(Foto: Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen)

LANDSMEER - In de nacht van donderdag op vrijdag rond kwart voor drie is op de Raadhuisstraat in Landsmeer opzettelijk op een groep ingereden. De automobilist wordt nog gezocht.

Een meisje werd aangesproken door twee mannen in een auto op de Dorpsstraat, naboj het gemeentehuis. Zij spraken taal op een manier dat het meisje zich bedreigd kan voelen. Een groep van tenminste drie mannen spraken de inzittenden van de auto daarop aan. Daarmee leek het probleem opgelost. De groep liep verder. Maar iets verderop, in de Raadhuisstraat, hoorden zij de auto hoge toeren maken. De automobilist reed met hoge snelheid op de groep in. Het meisje vloog door de lucht, zo laten getuigen weten. De mannen konden nog net op tijd wegduiken. Een fiets van één van de mannen werd overreden.  

Na de crash vluchtte de passagier van de auto te voet de wijk in. De bestuurder reed met hoge snelheid achteruit en reed weg ober de Dorpsstraat. Een ambulance kwam ter plaatse voor het meisje die vervolgens naar huis was gevlucht. De politie heeft uren onderzoek gedaan naar het incident. De verdachten zijn vermoedelijk van Nederlandse afkomst. De auto moet zichtbaar frontale schade hebben, maar het voertuig is nog niet aangetroffen.

Afbeelding
Afbeelding