Verlate arrestatie na vondst van romp in het IJ

112-nieuws
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

NOORD - Naar nu bekend is gemaakt heeft de politie een man (62) opgepakt die tien jaar geleden mogelijk betrokken was bij bij de dood van een man, wiens romp tien jaar geleden in het IJ in Amsterdam is gevonden. 

Al eerder werd het slachtoffer bekend gemaakt. De vermogende Russische zakenman Aleksandr Levin (65) hield zich bezig met de handel in kunst en antiek. De verdachte werd opgepakt na een dna-match met sporen op de romp en ’attributen waarmee de romp is ingepakt’.


De romp werd op 30 januari 2013 aangetroffen door een voorbijganger aan de IJ-oever bij de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. De romp was verpakt in blauw plastic. Om dit plastic zat bruin touw geknoopt. Overige lichaamsdelen van het slachtoffer zijn niet gevonden.


„Wat inmiddels ook is vastgesteld, is dat de romp in de nabijheid van de woning van de aangehouden verdachte in Amsterdam-Noord uit het water is gehaald. Hoewel het ruim tien jaar geleden is, doen rechercheurs toch een beroep op het geheugen van mogelijke getuigen die in deze omgeving iets verdachts of opvallends hebben gezien, maar destijds getwijfeld hebben de politie te alarmeren.”