Weer explosie in Westerduinenstraat Amsterdam-Noord: derde keer in maand tijd

112-nieuws
Afbeelding
(Foto: Inter Visual Studio / Sander Disselkoter)

AMSTERDAM-NOORD - Voor de derde keer deze maand is er een explosie geweest bij hetzelfde pand aan de Westerduinenstraat in Noord. Volgens de politie is het hetzelfde portiek waar de eerdere twee explosies ook plaatsvonden. Het is de vierde explosie in de Waterlandpleinbuurt deze maand.

Explosie Amsterdam-Noord

De explosie vond plaats aan het einde van de nacht in het trappenhuis van het gebouw. Er zijn geen gewonden gevallen, maar het pand zelf heeft wel schade opgelopen. Zowel een explosievenexpert als de brandweer zijn opgeroepen om onderzoek te doen naar de veiligheid van het gebouw.

De politie roept getuigen op die meer weten over het incident of die iets gezien of gehoord hebben om zich te melden. Ook omwonenden met een videodeurbel of dashcam worden gevraagd om hun beelden te delen.

Drie explosies in 24 uur tijd Op 7 februari vonden er drie explosies plaats in de buurt. Aan de Westerduinenstraat waren er binnen een paar uur twee explosies, waarbij bij de tweede explosie een kleine brand ontstond in het portiek. Burgemeester Halsema besloot diezelfde dag nog om camera’s met spoed te laten plaatsen in de straat, voor een maand lang. Halsema en stadsdeelvoorzitter Brahim Abid gingen ook langs bij de omwonenden.

In de nacht van 7 op 8 februari vond er nog een explosie plaats, dit keer bij de Kennemerduinstraat, ongeveer 850 meter verderop. Door de explosie ontstond er ook kortstondig een brand. Het explosief ging af op een balkon op de tweede etage, waardoor meerdere bewoners naar de straat vluchtten. Ook op de Kennemerduinstraat besloot Halsema om camera’s te plaatsen.

Een woordvoerder van de politie laat weten dat er onderzoek wordt gedaan naar het verband tussen alle explosies.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding