Buurtboekje laat zien wat nieuwe wijk biedt

Algemeen
V.l.n.r.: Linda Carolus, Jonas Oomen, Louise van Delden en Erna Berends.
V.l.n.r.: Linda Carolus, Jonas Oomen, Louise van Delden en Erna Berends. Foto: Remco de Graaff

NOORD - De IJpleinbuurt, de Vogelbuurt en het Hamerkwartier in Amsterdam-Noord hebben allemaal een eigen karakter en vullen elkaar daardoor heel goed aan. Samen gaan ze een wijk vormen. Om te lezen wat deze nieuwe wijk te bieden heeft, is er nu het boekje: 'Bij ons in de IJplein-Vogelbuurt en het Hamerkwartier'. Bij dit boekje ontvangen buurtbewoners ook 'de Buurtatlas'; een plattegrond van de wijk waar de leukste, belangrijkste en mooiste plekjes op staan.


Vrijdag 1 februari overhandigde stadsdeelvoorzitter Erna Berends het eerste exemplaar aan drie actieve buurtbewoners die voor het boekje zijn geïnterviewd; Linda Carolus, Jonas Oomen en Louise van Delden. Zij vertellen in het buurtboekje over het Participatiecentrum Eva & Adam, de Voedseltuin en actief meedoen in de buurt. Erna Berends: "Er staat van alles te gebeuren in deze nieuwe wijk en er zal veel veranderen, maar er blijft gelukkig op sociaal vlak ook veel bestaan. In het buurtboekje is voor u in kaart gebracht welke sociale initiatieven en ontmoetingsplekken er zijn in deze wijk en hoe u zelf iets in de buurt kunt organiseren."

Huis aan huis


Woningcorporaties Eigen Haard, De Key, Rochdale, Stadgenoot en Ymere zijn samen met de gemeente de initiatiefnemers. Het boekje wordt huis aan huis verspreid in de IJpleinbuurt, de Vogelbuurt en het Hamerkwartier. Nieuwe bewoners van huurwoningen ontvangen een exemplaar van de wijkbeheerder van hun woningcorporatie. Ondernemers ontvangen het boekje op de ondernemersbijeenkomst op 28 februari. Ook is het boekje vanaf dinsdag 5 februari af te halen bij Huis van de Wijk de Meeuw, Motorwal 300 of te downloaden via de buurtpagina www.amsterdam.nl/ijplein-vogelbuurt.