Meepraten over windmolens omgeving Noorder IJ-plas

Algemeen
Noorder IJ-plas.
Noorder IJ-plas. Foto: gemeente Amsterdam

NOORD - De energiecoöperaties NDSM Energie en Amsterdam Wind hebben de gemeente Amsterdam benaderd voor het ontwikkelen van windmolens in en rond het gebied van de Noorder IJ-plas, het Cornelis Douwes terrein en de NDSM werf. Dit gebied is door de gemeente aangemerkt als zoekgebied voor het ontwikkelen van windmolens. Belanghebbenden kunnen zich aanmelden voor de online informatiebijeenkomst 25 of 30 juni en meepraten.

Een initiatief voor en door Amsterdammers. "We juichen het initiatief van deze energiecoöperaties toe omdat we streven naar een zo groot mogelijk aandeel lokaal eigenaarschap. We willen dat de ontwikkeling van windmolens zoveel mogelijk voor en door Amsterdammers wordt gedaan. En we hechten er veel waarde aan dat de opbrengsten beschikbaar blijven voor Amsterdammers", aldus een woordvoerder van de gemeente.

Donderdag 25 juni en dinsdag 30 juni is er een online informatiebijeenkomst waarin men wordt bijgepraat over dit initiatief. Op amsterdam.nl/havenstad is alle informatie te vinden en kan men zich aanmelden. "We vinden het belangrijk dat Amsterdammers die in de omgeving wonen, werken of recreëren goed geïnformeerd worden en de gelegenheid krijgen om mee te praten over de ontwikkeling van windmolens in hun buurt. In een intentieovereenkomst met de coöperaties wordt afstemming met de omgeving ook verlangd."