Nachtelijke afsluitingen Coentunnel

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pixabay.com)

NOORD - De Coentunnel in Amsterdam is van maandag 9 tot en met donderdag 12 november vier nachten gesloten. Rijkswaterstaat voert onderhoudswerkzaamheden uit.

Elke nacht is er 1 van de 4 tunnelbuizen afgesloten. Alleen in de nacht van woensdag 11 op donderdag 12 november geeft dat enige vertraging voor het verkeer, als er van 22.00 uur tot 05.00 uur gewerkt wordt in de tunnelbuis van Amsterdam richting Zaandam. Het verkeer richting Amsterdam-Noord wordt dan namelijk door de wisselbuis geleid en moet draaien bij afrit 3 (Westzaan) op de A8. De extra reistijd bedraagt circa 10 minuten. Ook kan het verkeer richting Zaandam in deze nacht gebruik maken van de Zeeburgertunnel en Ring Noord. In de andere nachten kan het verkeer sneller door de andere tunnelbuizen. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid. 

Rijkswaterstaat doet er alles aan om de hinder voor weggebruikers zoveel mogelijk te beperken tijdens de afsluiting. Zo wordt ’s nachts gewerkt, omdat er dan minder verkeer is. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers hun reis voor te bereiden met behulp van www.rws.nl/werkzaamheden en de borden te volgen die de omleidingsroutes aangeven.